Buhusi: Doua zile de festival dedicat regizoarei Elisabeta Bostan. Proiectie speciala „Veronica”, la 50 de ani de la lansare


In acest weekend, in orasul Buhusi, are loc un festival dedicat regizoarei Elisabeta Bostan. În cele două zile de festival, respectiv 5 și 6 martie 2022, locuitorii orașului Buhuși și toți cei care o iubesc pe Elisabeta Bostan sunt așteptați la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” Buhuși. Evenimentul este adresat în special copiilor, care vor avea ocazia să vadă pe marele ecran unele dintre cele mai apreciate filme românești pentru copiii din toate timpurile.

Printre invitații speciali ai ediției se numără Izabela Bostan, Manuela Hărăbor, George Mihăiță, Ileana Popovici, Laurențiu Damian, Bianca Brad, Mircea Diaconu, Adi Vîlcu, Doru Nițescu și Medeea Marinescu (intervenție online).


Pe 1 martie 1931, în orașul Buhuși, județul Bacău, venea pe lume un copil care avea să fie, peste ani, un mare nume în cinematografia românească – Elisabeta Bostan. 

A urmat studiile liceale în Piatra Neamț, la Colegiul „Calistrat Hogaș”. În formarea educațională a continuat studiile universitare, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, în perioada 1950 – 1954.

Din talentul și dedicarea pentru cinematografie a Elisabetei Bostan a luat naștere Puștiul, care a însemnat debutul în filmul artistic de ficțiune, în 1961.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentUniversitatea Vasile Alecsandri asigura cazare si trei mese pe zi pentru refugiatii din Ucraina
Articolul urmatorRomanii speriati de accidente nucleare au inceput sa cumpere iodura de potasiu. MS: „În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autorități”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.