Buhusi : Disputa dintre Turcea si Ichim ajunge la politie

0

Disputa electorala dintre actualul primar al orasului Buhusi, Ionel Turcea si candidatul PNL pentru primarie, Adrian Ichim, a ajuns pe masa politiei. Cei doi se acuza reciproc : Adrian Ichim este acuzat ca da de mancare si de baut oamenilor pentru a le castiga votul, iar Turcea este acuzat ca prin gardienii publici incearca sa-i terorizeze pe cei care pun afisele candidatului PNL.

Vasile Zaharia, liderul P.S.D. Buhusi, a declarat : „Am reclamat la Biroul electoral de circumscriptie tot ceea ce au facut cei de la P.N.L. in cartierele Bodesti, Chebac si Mocani: au dat cetatenilor de mâncare si de baut, pentru a-i vota pe ei si a nu-i vota pe adversarii lor electorali. Articolul 109/ Legea nr. 67, interzice, dupa cum stiti asa ceva. Mai mult, legea amintita precizeaza ca persoanele care incalca astfel legea pot fi pedepsite si cu inchisoarea.”

Daniela Botezatu, presedinte al Biroului electoral de circumscriptie, precizeaza: „Intrunit, Biroul electoral de circumscriptie a analizat, conform legii, aceasta reclamatie, si, declinându-si competenta, a inaintat-o Parchetului de pe lânga Judecatoria Buhusi. Decizia de inaintare a fost adoptata cu 6 voturi pentru si 3 voturi impotriva.”

Adrian Ichim, candidatul P.N.L. la functia de primar, spune: „Daca au probe, ii rog pe cei la P.S.D. rog sa le faca publice.” Adrian Ichim, care este si liderul P.N.L., adauga: „Stiti insa ca si noi am facut o plângere? Avem o reclamatie pe care am depus-o la Politia Buhusi, Politia judeteana si Prefectura. Reclamatia este facuta impotriva gardienilor publici care abuzeaza de serviciul pe care-l au si ii terorizeaza pe cei care pun afise sau bannere electorale de-ale mele.”

Primarul Ionel Turcea nuanteaza: „Potrivit legii, afisele nu trebuie sa fie lipite decât in locurile special amenajate. Am amenajat asemenea locuri, am adus la cunostinta celor interesati unde se afla acestea. Din pacate, unii au inceput sa lipeasca aceste afise pe copaci, pe tot felul de stâlpi, in alte locuri. Cei de la P.N.L. au fost somati, au primit avertismente pentru incalcarea legii, din aceasta perspectiva. Gardienii publici n-au facut altceva decât sa-i legitimeze pe cei care lipeau afise in locuri nepermise, pentru a fi luate masurile prevazute de lege”.

 

Sursa : desteptarea.ro

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.