Buhusi: 10 spargeri in 2 luni. 8 locuinte si 2 firme au fost „vizitate” de hoti


10 spargeri in 2 luni. In 5 cazuri s-au identificat autorii

Orasul Buhusi a devenit tinta spargatorilor. In primele 2 luni din acest an avut loc 8 spargeri de locuinte 2 de societati comerciale. Doar in jumatate dintre cazuri s-a identificat autorul.

In primele 2 luni ale anului 2022, au fost sesizate 8 furturi din locuinte si 2 din societati comerciale. Din cele 10 infractiuni sesizate, in 5 dosare penale s-au identificat autorii.” ne-a transmis Catalina Paduraru, purtator de cuvant al IPJ Bacau

In cazul unei societati comerciale din centrul orasului, in care hotul a plecat cu mai multe laptopuri si telefoane, politistii au reusit sa-l prinda in flagrant la cateva minute dupa infractiune.

In alt caz, in care o farmacie din centrul orasului a fost sparta, iar autorul a plecat – neoficial cu mai multe sute de milioane de lei vechi din casierie – autorul a ramas neidentificat. Cazul a fost preluat de Serviciul Criminalistic al IPJ Bacau.

Primaria a montat camere de supraveghere pe pubelele de gunoi

Desi a avut loc un numar considerabil de infractiuni, Primaria Buhusi a decis sa monteze camere de supraveghere pentru a proteja pubelele din oras. Prioritatea nu a fost siguranta cetateanului, ci zonele in care au fost montate pubelele noi : „Toate platformele de colectare a deșeurilor vor fi dotate cu sistem supraveghere video cu scopul de a descuraja vandalizarea acestora și depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor.” a declarat primarul Zaharia, in urma cu cateva zile

In bugetul pe anul 2022 a fost prevazuta o suma pentru camere video, insa pana la acest moment nu s-a montat nici o camera in zonele de risc ale orasului Buhusi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.