Bugetarii vor primi in 2023 vouchere de vacanta. Care este valoarea si cand se vor emite

Voucherele de vacanta pentru bugetari se vor acorda si in 2023. Anuntul a fost facut de Ministerul Finantelor care a precizat ca valoare acestora va fi de 1450 lei brut, fiind impozitate cu 145 lei.

Instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat„, a precizat Ministerul Finanțelor.

Voucherele de vacanță au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic.  Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere de vacanţă vor fi date.

Voucherele de vacanta nu se pot transmite si nu pot fi vandute. Acestea se pot folosi doar de catre titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentA fost aprobata varianta finala de traseu pentru Autostrada A8 Targu Neamt – Iasi – Ungheni
Articolul urmatorAngajatul care a sesizat DNA din cauza ilegalitatilor din Primaria Bacau – DITL, bagat in comisia de disciplina si amenintat

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.