Bugetarii, in somaj tehnic jumatate de luna. Acestia vor primi 75% din salariul de baza

0

Premierul Orban a anuntat, astazi, ca  este gata o prima varianta realizata de Ministerul Muncii pentru reducerea activitatii in sectorul bugetar. Ordonanta nu a fost adoptata astazi insa forma finala va venit in urmatoarele zile.

Bugetarii din institutiile administratiei centrale si locale vor lucra 15 zile pe luna, iar alte 15 vor sta acasa in somaj tehnic, pentru care vor primi 75% din salariul de baza.

„Vă solicit să analizați proiectul de OUG inițiat de doamna Violeta Alexandru. Cred că solidaritatea trebuie să se manifeste în astfel de situații. Toți trebuie să preluăm din greutatea crizei provocate de această epidemie.

Sunt peste 1,5 milioane de angajați din mediul privat, la care adăugăm PFA-urile sau alte forme de activitate. Nu putem să lăsăm numai pe umerii lor suportarea acestei crize.

Am hotărât să găsim o soluție ca și în sectorul public să existe o preluare a acestei greutăți.

Angajații vor fi împărțiți jumate, astfel încât să se asigure funcționalitatea instituțiilor. Jumătate dintre angajați lucrează 15 zile și restul de 15 zile rămân într-o formă echivalentă șomajului tehnic. Practic perioada de 15 zile echivalează cu perioada de izolare. Putem și să diminuăm răspândirea virusului”, a transmis Ludovic Orban, în debutul ședinței de guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.