Blue Air suspendă până luni toate zborurile cu decolare din România 


Din cauza unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturile din România, până luni, 12 Septembrie 2022. Toate zborurile planificate din afară României către orice aeroport din România, astăzi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat”, a transmis compania într-un comunicat de presă.

Conducerea Blue air precizează că acesastă măsură vine “la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de <<nu mai cumpăra bilete Blue Air>> propagate în spațiul public de către Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a statului român“. Compania invocă trei cauze care au dus la suspendarea zborurilor:

  • Distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;
  • Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);
  • Blocarea tuturo discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale.
Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.