Blackhat SEO in 2019 – Ce tehnici exista si cat de eficiente sunt?

0

Locul 1 in Google organic nu poate fi ocupat cu usurinta. Procesul de optimizare SEO este unul indelungat si necesita resurse pe care nu oricine le are la indemana. Astfel, in 2019 inca mai exista persoane care apeleaza la tehnici blackhat.

Incalcarea regulilor lui Google te poate  ajuta sa obtii pozitii mai bune pentru o scurta perioada de timp, insa mai devreme sau mai tarziu, site-ul tau va avea de suferit.

Indiferent ca lucrezi pe cont propriu sau ai apelat la serviciile unei agentii profesioniste, este foarte posibil ca unele practici sa fie folosite in mod inconstient. De aceea, este bine sa stii care sunt principalele tehnici care trebuie evitate pentru a beneficia de o optimizare SEO de calitate.

optimizare SEO

Keyword Stuffing

Strategia de cuvinte cheie joaca un rol elementar in procesul de optimizare SEO. De aceea, expresiile de cautare trebuie alese corect inca de la inceput si folosite inteligent.

Cu toate acestea, inca mai exista site-uri cu zeci de cuvinte cheie pe o singura pagina, in speranta ca vor obtine o pozitie mai buna in paginile de rezultate. Acest lucru reprezinta un magnet pentru o penalizare din partea din Google.

Imagineaza-ti un text de tipul acesta: “Este bine sa folosesti produse organice pentru ca sunt realizate din ingrediente 100% naturale. Daca folosesti produse organice, vei avea numai beneficii. De exemplu, produsele organice nu iti afecteaza sanatatea. De asemenea, foloseste produse organice si vei contribui la protejarea mediului inconjurator.”

Google este impotriva acestei practici, dar multi continua sa o foloseasca si in 2019. Daca nu este vizibil, atunci este ascuns. Spre exemplu, inca se practica folosirea aceluiasi font cu cel al fundalului paginii. Astfel, doar motorul de cautare poate vedea textul respectiv.

Este o practica gresita din orice perspectiva o privim si trebuie scoasa din calcul atunci cand gandim strategia de optimizare SEO. Daca nu esti sigur de cate ori sa folosesti cuvintele cheie, utilizeaza un tool care sa faca acest calcul in locul tau.

Un site de calitate ofera vizitatorilor sai un continut unic, relevant, cursiv, si care sa sune natural.

Linkuri ascunse

Aceasta practica nu mai este atat de populara pe cat era inainte, dar inca o mai regasim.

La ce se refera aceasta tehnica de optimizare SEO?

Asa cum arata si numele ei, este vorba despre linkuri pe care utilizatorul nu le vede, insa pe care motorul de cautare le ia in considerare. Spre exemplu, linkurile se amplaseaza:

  • sub o imagine;
  • in afara cadrului;
  • pe font de dimensiune 0;
  • intr-un text alb pe fundal alb.

Cloacking si redirectionari

Pe scurt, redirectionarile de URL-uri si cloacking-ul se refera la practica de a arata motorului de cautare si utilizatorilor doua tipuri diferite de continut. Concret, inseamna sa apesi pe un link si sa fii trimis catre un cu totul alt site. Scopul este de a aduce trafic unei anumite pagini, insa ca acesta sa se bazeze pe o pagina care are o pozitie mult mai buna in Google.

Aceasta tehnica se foloseste in special pe versiunea mobila. In timp ce versiunea desktop ramane la fel, cea mobile afiseaza alt continut.

Daca optimizarea SEO a site-ului tau este de calitate, atunci nu trebuie sa te ingrijorezi. Algoritmii lui Google sunt avansati si lucreaza permanent ca astfel de site-uri sa fie penalizate.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.