Bitcoin vs. Stocuri: care este cea mai bună investiție?


Mulți investitori consideră că atunci când trebuie să aleagă între acțiuni și criptomonede este din ce în ce mai dificil pentru ei. Iată cum să decideți care este cea mai bună investiție a dvs.

Criptomonedele au afectat industria investițiilor, iar acum se bucură de succes. Acum Bitcoin este, fără îndoială, cea mai populară și valoroasă criptomonedă, clasându-se în partea de sus. În ultimii ani, evoluția sa de succes a atras din ce în ce mai mult investitori globali care investește în Crypto, făcându-l cel mai căutat activ virtual astăzi.

Deși Bitcoin a depășit activele tradiționale în trecut, investitorilor le este destul de greu să renunțe la acțiuni. Unii investitori instituționali ezită să investească în criptomonede, invocând volatilitate ridicată și constrângeri de reglementare. Acest lucru provoacă întrebarea: care este cea mai bună investiție, în Bitcoin sau acțiuni?

Acest articol evidențiază avantajele și dezavantajele investițiilor în Bitcoin și acțiuni pentru a vă ajuta să alegeți cea mai potrivită investiție de făcut.

Pro și contra pentru a investi în acțiuni

Investiția în acțiuni înseamnă că investitorul cumpără acțiuni ale societăților cotate la bursă. Acest lucru vă oferă o proprietate fracționată a companiei, deoarece acestea au active corporale pentru a vă susține investițiile. Valoarea acțiunilor depinde în principal de performanța, perspectiva, fluxul  de numerar și valoarea unei companii.

Mai puțină volatilitate

Bursele de valori sau piețele valutare există din 1611, oferind experților financiari o mulțime de date cu care să lucreze, determinând tendințele și prezicând performanța viitoare a pieței. Deși este încă o provocare să prezici succesul unei companii listate, acțiunile oferă alte alternative, cum ar fi fondurile mutuale și ETF-urile, care permit investitorilor să atenueze riscurile prin răspândirea investițiilor în mai multe companii.

Reglementări stricte

Autoritățile guvernamentale precum SEC monitorizează îndeaproape toate bursele valutare și tranzacționarea acțiunilor. Deși acest lucru creează un sentiment de securitate pentru investitori, limitează, de asemenea, numărul lor de oportunități.

Diverse opțiuni de investiții

Bursa are investiții robuste din care investitorii pot alege. De exemplu, puteți investi în diferite companii sau vă puteți limita la ceva cu care sunteți familiarizați, cum ar fi un anumit produs sau serviciu. Investiția în acțiuni a necesitat inițial alegerea unui broker și investirea unor sume mari de bani, dar astăzi mai multe platforme permit oamenilor să investească sume mici de bani după cum doresc.

Recompense mai mici

Riscurile relativ mai scăzute asociate acțiunilor aduc, de asemenea, randamente slabe ale investițiilor. Acțiunile companiilor oferă de obicei profituri de aproximativ 10% pe termen lung, în timp ce criptomonedele ar putea oferi un procent similar într-o singură zi.

Pro și contra pentru a investi în Bitcoin

Bitcoin nu are susținerea unui activ tangibil, cum ar fi acțiunile, dar este un mijloc descentralizat de plată și un depozit de valoare acceptat la nivel global. Valoarea sa fluctuează în funcție de opiniile investitorilor. Opiniile pozitive cresc prețurile, în timp ce opiniile negative scad prețurile.

O mai bună protecție împotriva monedelor fiat

Absența controlului băncilor centrale sau al guvernului face ca Bitcoin să fie mai puțin susceptibil la riscurile de inflație motivate politic. Investitorii instituționali achiziționează din ce în ce mai mult Bitcoin pentru a se proteja împotriva inflației potențiale.

Potențial pentru profituri mai mari

De la începuturile sale, valoarea Bitcoin a crescut constant, experții prezicând o tendință similară și în viitor. Principalele schimburi de criptomonede oferă o analiză de piață consecventă pentru a ajuta comercianții să anticipeze evoluția prețurilor. În orice caz, Bitcoin are un potențial semnificativ pentru profituri uriașe din investiții, comparativ cu acțiunile.

Achizitii in crestere

Mai multe guverne, corporații multinaționale, comercianți  și persoane fizice au arătat un interes tot mai mare pentru Bitcoin. Achiziția tot mai mare de Bitcoins semnalează acceptarea sa globală ca instrument de plată și investiții, câștigând o valoare imensă în timp.

Volatilitate ridicată

Bitcoin se confruntă cu fluctuații masive și rapide ale prețurilor, în principal din cauza capriciilor arătate de comercianți. Puteți obține rapid averi mari cu Bitcoin, dar de obicei este o provocare să apreciați modul în care prețurile vor evolua în viitor.

În general, atât acțiunile, cât și Bitcoin prezintă oportunități și riscuri unice în ceea ce privește investițiile. Deși alegerea tipului de investiție depinde în principal de obiectivele dvs. și prin toleranța la risc, Bitcoin oferă o mai bună protecție împotriva inflației, cu un potențial de profit mai mare.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.