Bisericile si Sport Club Bacau nu au mai primit bani de la bugetul local

1

Noul Consiliu Local Bacau a luat o decizie fara precedent in sedinta de joi, privind finantarile nerambursabile pe Legea 350. Cele 23 de proiecte propuse de parohiile din Bacau si proiectul Sport Club Bacau nu au fost aprobate de consilierii locali.

Primarul Necula a declarat ca CL nu poate acorda finanțări nerambursabile pentru activități ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului.

„În ceea ce privește discuțiile referitoare la finanțarea proiectelor depuse de Culte, apreciez că Legea 350 este cât se poate de clară, fără echivoc: CL nu poate acorda, potrivit ART 3. alin. 5, finanțări nerambursabile pentru activități ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului. Există alte prevederi legale ce dau dreptul cultelor să solicite fonduri destinate dezvoltării propriilor proiecte și invit pe această cale oficialii cultelor din municipiul Bacău să le acceseze cu încredere. „ a declarat Necula intr-o postare pe Facebook

Proiectele bisericilor si al Asociatiei Sport Club insumau aproximativ 4 milioane de lei. Celelalte proiecte au fost aprobate de consilierii locali.

Legat de fotbal, primarul Necula a declarat ca va cauta o solutie sa aduca echipa Sport Club la Municipiul Bacau:

„Am vorbit cu președintele FRF și luni, 11 iulie, o delegație oficială a Municipiului Bacău se va sedinta_cldeplasa la București unde, la sediul FRF, va discuta cu președintele Răzvan Burleanu căile LEGALE prin intermediul cărora echipa de fotbal Sport Club va putea trece la Municipiul Bacău, punându-se astfel bazele unei dezvoltări durabile a mișcării fotbalistice băcăuane. În acord cu voința liber exprimată de asociații din cadrul Asociației Sport Club Bacău, concretizată într-o adresă remisă municipalității și pe care am prezentat-o astăzi plenului CL, intenționez să găsim calea legală prin care să susținem fotbalul băcăuan. Respectarea legii va fi pe primul plan și în acest caz! „ a declarat Necula

 

 

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.