Biroul Electoral a respins candidatura lui Laurențiu Neghină la funcția de primar al Oneștiului


Biroul Electoral de Circumscripție nr. 3 Onești a respins marți candidatura fostului primar, Laurențiu Neghină, la fotoliul de edil șef al municipiului. Neghină se află încă sub rigorile unui termen de încercare, fixat printr-o sentință pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în noiembrie 2013, în faimosul dosar „mită la Bacalaureat”. În iunie 2015, odată cu rămânerea definitivă a sentinței, Laurențiu Neghină a fost revocat din funcția de primar al Oneștiului. Decizia Biroului Electoral poate fi contestată la Judecătoria Onești. 

2016-04-19 Neghina Decizie BEM OnestiTermenul de încercare fixat de ÎCCJ în dosarul „mită la Bacalaureat” este de 2 ani și 8 luni, începând din noiembrie 2013. Practic, Neghină ar ieși de sub rigorile sentinței penale abia în iulie, la mai bine de o lună de la alegerile locale (5 iunie). Mai mult, în februarie 2016, Agenția Națională de Integritate a descoperit că în perioada în care a activat ca primar al Oneștiului, Neghină s-ar fi aflat în conflict de interese penal, încălcând fățiș mai multe prevederi legale în vigoare.

În iunie 2015, în condițiile în care sentința ÎCCJ a rămas definitivă, Neghină a fost revocat din funcția de primar prin ordin al prefectului. Contactat de Bacau.NET, fostul primar al Oneștiului a declarat că va contesta la Judecătorie decizia Biroului Electoral de Circumscripție. Pe un ton triumfalist, Neghină a afirmat că va candida și va câștiga un nou mandat de primar.

„Nu am depus încă o contestație, dar voi contesta decizia Biroului Electoral. Voi contesta, voi candida și voi câștiga funcția de primar. Să se liniștească cei care se tot agită. Îmi voi consulta avocatul pentru a depune contestația și cred că până la sfârșitul acestei săptămâni se va definitiva această situație”, a declarat el.

Laurențiu Neghină a candidat pe listele comune ale PDL – UNPR, în 2012, sub sigla , „Aliantei pentru Bacău” și a câștigat funcția de primar în dauna lui Emil Lemnaru (PSD), cel care îndeplinise funcția de edil șef al municipiului Onești timp de 18 ani. Neghină se bucură, în continuare, de un substanțial capital electoral, mulți oneșteni văzând în fostul edil șef o victimă a justiției din România.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.