Biologii, Chimistii si Biochimistii din sistemul sanitar protesteaza pentru drepturile salariale si reglementarea profesiei

In data de 17.03.2018, intre orele 12:00-14:00, biologii, chimistii si biochimistii din sistemul sanitar si invatamantul medical superior vor organiza o adunare in fata sediului Guvernului Romaniei, in Piata Victoriei, Bucuresti. In data de 12 Martie, a fost inregistrata la Primaria Capitalei cererea pentru Adunarea Publica.

Acestia vor protesta fata de Legea-cadru 153/2017 de salarizare a personalului platit din fonduri publice si pentru reglementarea profesiei.

Va informam ca in data de 14.02.2018, 652 de biologi, biochimisti si chimisti din sistemul sanitar si invatamantul medical superior, au semnat un Memoriu in care se cerea modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 pentru aceste categorii profesionale, si care a fost depus ulterior la cabinetul Primului Ministru, Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si la Camera Deputatilor. Mai mult, in data de 07.03.2017, au avut loc proteste spontane in peste 20 de spitale din tara care au fost mediatizate de diverse publicatii online si televiziuni. Toate aceste actiuni ale biologilor, chimistilor si biochimistilor din sistemul sanitar nu au primit raspunsuri.

Adunarea se va desfasura sub sloganul „Biologii, Chimistii si Biochimistii din sistem protesteaza pentru drepturile salariale si reglementarea profesiei”.

 

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here