Bica și SOV, denunțați de Tender. Mita vehiculată, 4 milioane euro

0
Omul de afaceri Ovidiu Tender susţine că Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi cerut mită patru milioane de euro pentru ca, împreună cu şefa DIICOT, Alina Bica, să îl ajute să scape de dosarul RAFO-Carom. Informaţia apare în denunţul lui Tender formulat la DNA împotriva Alinei Bica, obţinut de Realitatea TV.
sorin-ovidiu-vantuOvidiu Tender a fost condamnat de Tribunalul București la 11 ani și 4 luni de închisoare în dosarul RAFO-Carom, iar omul de afaceri Marian Iancu a primit 13 ani și 8 luni de închisoare cei doi fiind acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. „În 25 mai 2005, am fost chemat la o întâlnire de către Vîntu Sorin Ovidiu care, după ce m-a verificat să nu am vreun aparat de înregistrare, audio sau video, mi-a cerut să dau suma de 4 milioane de euro cash pentru a scăpa de dosarul penal de la DIICOT. Mi-a dat termen să plătesc această sumă până la 25 iulie 2005, pentru că suma urma să se împartă la opt persoane care vor rezolva problema cu dosarul meu. La nedumerirea şi neîncrederea mea faţă de această solicitare, Vîntu Sorin Ovidiu mi-a spus că voi primi un semnal în acest sens când voi fi chemat la DIICOT. 
alina bicaÎntr-adevăr, după câteva zile am fost chemat la DIICOT de către procurorul Alina Bica, care mi-a transmis mesajul: Vă felicit că v-aţi descurcat! Am înţeles că solicitarea de a da 4 milioane de euro făcută de Vîntu era cu acordul procurorului de caz şi eventual al altor persoane pe care nu le-a menţionat. La termenul din 25 iulie 2005, până la care trebuia să fac plata, am fost chemat din nou de Sorin Ovidiu Vîntu la domiciliul acestuia unde, în prezenţa lui Liviu Luca, după ce eu le-am comunicat că nu am de unde să plătesc această sumă, aceştia mi-au spus că grupul lor consideră că eu i-am înşelat şi că de acum încolo voi suporta consecinţele refuzului meu de a da mită. După numai câteva zile, am fost chemat de procuroarea Alina Bica şi aceasta a dispus împotriva mea măsura obigării de a nu părăsi ţara.”, a spus Ovidiu Tender la DNA, potrivit Realitatea TV.
tender ovidiuSorin Ovidiu Vântu transmite, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook: „Dacă, prin absurd, Tender ar fi afirmat adevărul, fapta este prescrisă. Este doar o operațiune de imagine prin care se încearcă înlocuirea numelui Generalului Coldea cu numele meu. Și acest „mare bărbat” ( încearcă să se ascundă în spatele meu”, comentează SOV. RAFO-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiţiei din România, fiind trimis în instanţă în august 2006. Rechizitoriul în acest dosar a fost întocmit de Alina Bica, pe atunci procuror şef birou la DIICOT. Anchetatorii au stabilit că gruparea de criminalitate constituită de Ovidiu Tender şi Marian Iancu urmărea obţinerea de fonduri financiare frauduloase a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.
Infracţiunile au vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune de creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC Carom SA Oneşti, iar pe de altă parte, relaţiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti, în raport cu SC Rafo SA Oneşti. În urma acestor fapte, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002-2004, societatea Carom Oneşti a fost prejudiciată cu 1.434, 9 miliarde de lei vechi.

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.