Bianca Ghelber, sportiva legitimata la SCM Bacau, a obtinut medalia de aur la Campionatul European de la Munchen, in finala probei de aruncarea ciocanului


Bianca Ghelber (32 ani), sportiva legitimata la CSM Bacau, a obtinut cel mai bun rezultat din cariera sa, aducand prima medalie de aur pentru Romania la Campionatele Europene de la Munchen, la aruncarea ciocanului.

Bianca s-a impus in finala cu o aruncare de 72.72 metri, cu 60 cm peste locul 2 – Ewa Rozanska din Polonia. Bronzul a fost obtinut de Sara Fantini din Italia.

Acest aur vine ca urmare a rezultatelor bune obținute la ultimele competiții. Ghelber a terminat pe locul 6 la Campionatul Mondial din SUA (2022) și Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021). Bianca Ghelber a dominat probele de juniori, fiind campioană mondială în două rânduri atât la U18, cât și la U20. Mai are în palmares o medalie la Europeanul sub 20 de ani și una la Europeanul sub 23 de ani.” noteaza GSP.ro

Bianca Ghelber este legitimata la SCM Bacau.

O medalie de aur continentală care a venit după nu mai puțin de 20 ani. Tot la Munchen, în 2002, Ionela Tîrlea cucerea singurul titlu pentru România, la 400 mg. Atunci, Europenele erau programate odată la patru ani. La ediția precedentă (1998), la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi, Mihaela Melinte, se urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului”, a scris Federația Română de Atletism, pe Facebook.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.