Bianca Ghelber a castigat proba de aruncare a ciocanului de la Madrid si s-a calificat la Campionatele Mondiale

0

La reuniunea de la Madrid din cadrul World Athletics Continental Tour – Silver, atleta română Bianca Ghelber (SCM Bacău-CSA Steaua) a obținut o victorie impresionantă în proba de aruncare a ciocanului, în data de sâmbătă, cu o distanță de 73,80 metri.

Antrenată de Mihaela Melinte și Mirela Ţermure, Bianca şi-a asigurat calificarea la Campionatul Mondial din august, ce va avea loc la Budapesta, cu acest rezultat, care reprezintă cel mai bun performanță a sa în acest sezon.

În competiție, campioana europeană en-titre a depășit concurența, clasându-se în fruntea clasamentului, în fața franțuzoaicei Alexandra Tavernier, care a obținut o distanță de 72,47 metri, și a neozeelandezei Lauren Bruce, cu 71,24 metri.

În proba masculină de aruncare a greutății, sportivul Andrei Rareș Toader (CS Dinamo București, antrenor Nicoleta Grasu) s-a clasat pe locul al cincilea, reușind o distanță de 20,45 metri. Victoria în această probă i-a aparținut jamaicanului Rajindra Campbell, care a reușit o aruncare de 22,22 metri, urmat de americanul Roger Steen, cu 21,33 metri, nigerianul Chukwuebuka Cornell Enekwechi, cu 21,30 metri, și irlandezul Eric Favors, cu 20,51 metri.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.