BERD va lansa licitatia de 11 milioane de euro pentru iluminatul cu LED in Municipiului Bacau

Primarul Necula a anuntat ca BERD a publicat anunțul pentru achizițiile ce urmează să fie lansate în cadrul proiectului de modernizare a iluminatului stradal in Municipiul Bacau.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Proiectul de 11 milioane de euro presupune instalarea tehnologiei LED pe 60 de strazi din orasul Bacau, totalizand 40 km de retea de iluminat stradal.

Ce presupune aceasta investitie :

– 40 de km de rețea electrică subterană (plus lucrări de subtraversare și refacere a căilor de circulație)

– peste 2000 de stâlpi noi pentru iluminat

– peste 9000 de aparate de iluminat cu tehnologie LED

– peste 5000 de cutii de distribuție pentru stâlpii deja existenți în oraș

– sistem central de telegestiune care ne va permite monitorizarea consumului de energie, controlul de la distanță pentru fiecare aparat de iluminat dar și utilizarea energiei pentru alimentarea altor infrastructuri publice

– iluminat public inteligent și bazele altor soluții de tip smart city pe care le avem în implementare (mobilitate, monitorizare video, wi-fi)

Proiectul de iluminat stradal cu LED ar trebuie sa reduca cu 30% a cheltuielior cu energia electrică si cu 50% emisiile de carbon.

„Acest proiect este indispensabil pentru municipiul Bacău, vechimea rețelei de iluminat stradal și a stâlpilor fiind de peste 40 ani! În ultimii 20 de ani s-au modernizat doar 7% din numărul de stâlpi și doar 3% din corpurile de iluminat au fost înlocuite cu tehnologie LED.

Sarea generală a sistemului de iluminat public este precară atât din punct de vedere al eficienței energetice cât și a stării tehnice. Societatea de Servicii Publice Municipale efectuează anual aproximativ 1600 de intervenții prin care remediază defecțiuni în toate zonele orașului.” a spus Cosmin Necula, primar al orasului Bacau

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here