BERD va lansa licitatia de 11 milioane de euro pentru iluminatul cu LED in Municipiului Bacau

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Primarul Necula a anuntat ca BERD a publicat anunțul pentru achizițiile ce urmează să fie lansate în cadrul proiectului de modernizare a iluminatului stradal in Municipiul Bacau.

Proiectul de 11 milioane de euro presupune instalarea tehnologiei LED pe 60 de strazi din orasul Bacau, totalizand 40 km de retea de iluminat stradal.

Ce presupune aceasta investitie :

– 40 de km de rețea electrică subterană (plus lucrări de subtraversare și refacere a căilor de circulație)

– peste 2000 de stâlpi noi pentru iluminat

– peste 9000 de aparate de iluminat cu tehnologie LED

– peste 5000 de cutii de distribuție pentru stâlpii deja existenți în oraș

– sistem central de telegestiune care ne va permite monitorizarea consumului de energie, controlul de la distanță pentru fiecare aparat de iluminat dar și utilizarea energiei pentru alimentarea altor infrastructuri publice

– iluminat public inteligent și bazele altor soluții de tip smart city pe care le avem în implementare (mobilitate, monitorizare video, wi-fi)

Proiectul de iluminat stradal cu LED ar trebuie sa reduca cu 30% a cheltuielior cu energia electrică si cu 50% emisiile de carbon.

„Acest proiect este indispensabil pentru municipiul Bacău, vechimea rețelei de iluminat stradal și a stâlpilor fiind de peste 40 ani! În ultimii 20 de ani s-au modernizat doar 7% din numărul de stâlpi și doar 3% din corpurile de iluminat au fost înlocuite cu tehnologie LED.

Sarea generală a sistemului de iluminat public este precară atât din punct de vedere al eficienței energetice cât și a stării tehnice. Societatea de Servicii Publice Municipale efectuează anual aproximativ 1600 de intervenții prin care remediază defecțiuni în toate zonele orașului.” a spus Cosmin Necula, primar al orasului Bacau

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here