Beneficiile vopselei fără amoniac pentru sănătatea părului

Femeile visează la un păr frumos, de aceea recurg la diverse metode pentru îngrijirea și menținerea unui aspect sănătos, indiferent de nuanță sau tunsoare. În prezent există o gamă variată de produse pentru menținerea culorii și vopsirea suvițelor.

Pentru un rezultat pe măsura așteptărilor este recomandat să alegi cu grijă o vopsea de păr în conformitate cu acțiunea și efectul dorit.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Vopseaua fără amoniac  reprezintă un remediu inofensiv pentru nuanțarea părului. Tehnologia inovatoare  are la bază  MEA (monoetanolamină), un element chimic ce conține alcool și acționează ca un adjuvant alternativ al pH-ului în vopseaua pentru păr.  Substanța este combinată cu un complex de uleiuri emoliente, ceea ce asigură o îngrijire suplimentară fibrei capilare și a scalpului sensibil.  Compoziția naturală acționează în calitate de catalizator, iar  în contact cu peroxidul, aceasta contribuie la dezvoltarea culorii permanente – reacție extrem de importantă pentru părul cărunt.

Te-ai întrebat vreodată de ce amoniacul din produsele cosmetice acționează negativ asupra părului?!

Substanța chimică oferă o acțiune puternică, ce afectează în mod direct structura firelor de păr și poate cauza apariția reacțiilor alergice la nivelul scalpului. În schimb, vopseaua fără amoniac, asigură o acțiune blândă și oferă un efect nutritiv. Compoziția inovatoare este potrivită pentru firele fragile și predispuse la rupere, conferind rezistență și fermitate părului. Deși amoniacul joacă un rol important în menținerea intensității culorii, compoziția acestuia provoacă efecte secundare și acționează negativ asupra structurii firelor de păr.

Funcția sa de bază este de a ridica pH-ul natural, de a neutraliza pigmenții de culoare și de a activa peroxidul, contribuind astfel la penetrarea culorii în cortexul firului de păr.

Avantajele vopselei fără amoniac:

  • Este perfectă pentru femeile care nu-și doresc schimbări radicale

Vopseaua fără amoniac deschide sau închide nuanța părului cu maxim două tonuri.

  • Reflectă o strălucire naturală și asigură o îngrijire suplimentară

Potrivit unor teste dermatologice amoniacul poate cauza senzații de iritație și disconfort la nivelul scalpului. Iar produsele pentru colorarea permanentă, fără amoniac, nu provoacă reacții adverse și oferă o îngrijire suplimentară. Textura fină conferă buclelor o nuanță intens pigmentată și rezistentă.

  • Consolidează starea generală a scalpului

În caz că ai aplicat o vopsea ce-ți provoacă mâncărimi și senzații de disconfort la nivelul scalpului, există probabilitatea că ai alergie la amoniacul din componența sa. Vopseaua de păr ce nu conține amoniac asigură fixarea pigmentului de culoare și consolidează fibra capilară.

  • Nu emană o aromă înțepătoare

De regulă mirosul înțepător al amoniacului poate afecta sinusurile, conducând la apariția sinuzitei.  Iniția elementul chimic  provoacă dureri de cap și gât, cauzând probleme respiratorii.  Vopselele fără amoniac emană o aromă plăcută, discretă și aproape imperceptibilă.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here