Benea nu mai candidează la localele din acest an: „Nu sunt nici veșnic, nici de neînlocuit”


PSD a depus marți, la Biroul Electoral, listele cu candidați pentru Consiliul Județean (CJ) Bacău. Dragoș Benea, președintele organizației județene, a anunțat că Sorin Brașoveanu, actualul șef al DGASPC, este propunerea PSD pentru președinția CJ, dacă social-democrații vor reuși să formeze majoritatea în viitorul consiliu. El a declarat, într-o conferință de presă, că a decis să facă un pas în spate după 12 ani la vârful administrației județene motivând că nu este de neînlocuit. Șeful CJ a criticat candidatura lui Romeo Stavarache pentru un nou mandat de primar al Bacăului, apreciind că aceasta este un „delir”.

Într-un gest simbolic, Dragoș Benea a participat la conferința de presă de marți alături de Ion Cucerescu (24 ani), un student basarabean, cel mai tânăr candidat la funcția de consilier județean (locul 10 pe lista PSD). Șeful CJ a declarat că Sorin Brașoveanu este nominalizarea social-democraților pentru președinția consiliului și că, după 12 ani de administrație județeană, a decis să înceteze activitatea în cadrul CJ.

Benea CJ„Nu sunt pe această listă. După 12 ani, opțiunea mea este să încetez activitatea mea la Consiliul Județean. Nu sunt nici veșnic, nici de neînlocuit. Apreciez că PSD are resursa umană pentru a impune un nou președinte și o majoritate. Candidatura la șefia CJ nu a început și nu se termină cu subsemnatul”, a declarat Benea.

El a adăugat că nu exclude o posibilă candidatură la alegerile generale din toamnă, dar că până atunci mai e cale lungă. Șeful CJ a făcut un apel la luciditate, criticând în termeni duri candidatura lui Romeo Stavarache la un nou mandat de primar, dar și agitația candidaturilor din județ (vezi cazul Neghină de la Onești).

„E o goană după candidaturi pe care eu nu o înțeleg. Este nevoie de un strop de luciditate. Diferența între candidatura dânsului (n.r. – a lui Stavarache) și necandidatura mea este diferența între delir și normalitate. În 2004, Stavarache a câștigat Primăria cu un discurs în care făcea apel la normalitate. Luchian și PNL nu sunt fericiți cu această candidatură. Pariați cât vreți, dar primar nu va fi Stavarache”, a mai spus acesta.

Șeful CJ a recunoscut că principalul regret în cele 3 mandate la conducerea instituției se referă la „nefinalizarea aeroportului”. Benea a declarat că va rămâne apropiat de proiectele derulate de CJ și că din postura de președinte al PSD Bacău va urmări finalizarea acestora (radioterapia, aeroportul, observatorul astronomic).

Cucerescu CJDe cealaltă parte, Ion Cucerescu – fondatorul Grupului de Inițiativă Basarabeană (GIB), organizație ce reunește studenții basarabeni din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” – a afirmat că dorește să promoveze, ca viitor consilier județean, mai multe proiecte de înfrățire între județul Bacău și raioane din Republica Moldova.

„Scopul meu este să întărim relațiile dintre județul Bacău și raioanele din Moldova. România a ajutat mereu guvernele din Republica Moldova și cred că prin înfrățiri putem să susținem dezvoltarea acestor relații. În județul Bacău sunt mulți studenți basarabeni, în jurul a 470 la Universitatea «Vasile Alecsandri»”, a spus el adăugând că GIB are o bună relație cu conducerea Universității.

Lista de candidați la CJ propusă de social-democrați îi mai conține pe Theodora Șotcan, inspector școlar general, Ionel Floroiu, actual vicepreședinte al CJ, dar și pe parlamentarii Lucian Șova și Miron Smarandache. În listă se regăsește, de asemenea, și Dorian Pocovnicu, fostul prefect al județului Bacău.

Cariera în administrația publică locală a lui Benea se întinde pe aproape două decenii. Între 2000 și 2004 a fost viceprimar al municipiului Bacău, în perioada administrației Dumitru Sechelariu. După 2004, Benea a preluat șefia CJ Bacău, în prezent aflându-se la al treilea mandat. „Există mai mulți factori care au stat la baza acestei decizii: politici, administrativi, strategici. Dar principala concluzie este că nu sunt de neînlocuit”, a încheiat șeful CJ.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.