Benea (CJ Bacau): “Nu vom repeta la cobaltoterapie experienta de la Aeroport”

0

Procedura de dialog competitiv, prin care conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) incearca sa “rezolve” modernizarea sectiei cobaltoterapie, se apropie – cu pasi repezi – de final. Termenul limita de depunere a ofertelor este 6 decembrie, directorul SJU afirmand ca pana in prezent si-au manifestat interesul pentru a concesiona serviciile medicale 4 ofertanti. Investitiile totale, a anuntat Dan Stoica, se ridica la 7 milioane de euro, bani pe care concesionarul sectiei se obliga sa-i investeasca in modernizarea acesteia si inlocuirea aparaturii (a acceleratorului de particule).

Seful CJ Bacau, institutie ce tuteleaza administrativ spitalul, a afirmat ca-si doreste ca sectia cobaltoterapie sa nu treaca prin experienta nefericita a aeroportului. Dragos Benea a aratat ca proiectul de modernizare a aerportului din Bacau, concesionat pe o perioada de 35 de ani de Blue Air, se deruleaza cu greutate.

“Vom fi foarte atenti la cobaltoterapie si nu vrem sa avem, din nou, experienta de la aeroport. La aeroport contractul se deruleaza incet si cu intarzieri mari, chiar daca la anul el ar trebui finalizat”, a aratat el.

Solutia identificata pentru modernizarea sectiei cobaltoterapie, inchisa de mai mult timp, vizeaza constituirea unui parteneriat, SJU Bacau urmand sa concesioneze sectia de pe o perioada de 20 de ani, conform unui proiect aprobat in martie de CJ. Concesionarul, de cealalta parte, isi asuma obligatia de a moderniza sectia si de a o dota cu aparatura de ultima generatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.