Becali a platit milionul catre FCM Bacau, dar ar mai putea plati alte 5 milioane de euro despagubiri


Patronul Stelei a platit datoria de un milion de euro catre FCM bacau, dar se poate trezi ca mai are de platiti o suma mult mai mare.

Avocatul Paul Ciucur, cel care a castigat litigiul cu Steaua, a declarat pentru ziare.com ca Becali ar urma sa plateasca despagubiri de cinci milioane de euro. Aceste despagubiri ar fi rezultat in urma intarzierii cu care Steaua a platiti datoria, intarziere de 637 de zile. Penalizarile de intarziere ar fi de 1% pe zi, pentru fiecare zi de intarziere.

Ciucur a mai spus ca FRF ar putea fi sanctionata de FIFA, pentru ca nu a pus in aplicare decizia TAS.

Puteti citi mai jos interviul integral oferit pentru ziare.com.

“- Domnule Ciucur, ati primit banii de la Steaua?

 -Deocamdata asteptam confirmarea platii de la banca. Am vazut ordinele de plata, dar, stiti cum este, pana nu vezi ca banii au intrat in cont nu poti spune ca s-a terminat.

 – Domnul Scanteie a spus ca FCM Bacau va actiona Steaua in instantele civile pentru a primi si penalizarile. Despre ce penalizari este vorba?

 -Deocamdata strategia a fost sa castigam debitul principal, iar apoi vorbim si despre penalizari. Saptamana aceasta vom avea o sedinta in care vom vedea ce pasi vom adopta in perioada urmatoare. In contractul dintre FCM Bacau si Steaua este o clauza conform careia Steaua trebuie sa plateasca penalizari de 1% pentru fiecare zi ce trece din momentul incetarii contractului, adica de la 31 iulie 2011.

– Steaua v-a actionat si ea in instantele civile…

– Exista trei dosare la Curtea de Apel Bucuresti indreptate si impotriva FRF. Cei de la Steaua se pot retrage pentru ca plangerea lor este vadit neintemeiata.

– Stiu ca ati inaintat mai multe memorii catre FIFA si UEFA impotriva FRF. Mai risca ceva forul condus de Mircea Sandu?

– Am formulat in mod constant adrese catre FIFA si UEFA pentru a instiinta forurile internationale ca FRF nu pune in aplicare decizia TAS. FRF risca sanctiuni chiar si in acest moment. Chiar daca suma a fost platita, decizia nu a fost pusa in aplicare la solicitarea FRF ci pentru ca Steaua a fost constransa de aceasta situatie cu licenta. FRF nu a facut decat sa trimita o adresa catre Steua, dar nu a pus in aplicare decizia in Comitetul Executiv, asa cum era normal. FIFA va lua o decizie, asta este clar, dar, pentru ca banii au fost platiti nu se va mai ajunge la dezafiliere, nu va mai fi o decizie aspra, ci, probabil, un avertisment.

– Credeti ca membrii comisiei care au dat dreptate Stelei pe plan intern ar trebui pedepsiti?

Comisiile interne au propria motivare. Chiar daca nu ne-au dat castig de cauza, asa cum s-a intamplat la TAS, nu as putea spune ca trebuie pedepsiti pentru ca, pana la urma, e vorba de interpretare. Ar trebui pedepsiti doar daca ar fi fost un abuz in serviciu”.

Sursa: sptfm.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.