Baza 95 Aeriana a aniversat 102 ani de la infiintare


Joi, 16 iunie, Baza 95 Aeriana a aniversat 102 ani de la infiintare. În acest context, a fost organizată o ceremonie militară și religioasă la care au participat veterani de război din județul Bacău și reprezentanți din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională din garnizoana Bacău și ai Aeroportului Internațional ,,George Enescu”.

În semn de apreciere a profesionalismului manifestat în îndeplinirea misiunilor specifice care le-au fost încredințate și a rezultatelor meritorii obținute în procesul instruirii și al pregătirii profesionale au fost înmânate diplome de mulțumire personalului unității. Cu ocazia aniversării a 102 ani de la înființarea unității, pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe timpul desfășurării activităților comune, invitații au primit diplome de onoare. În același timp, în semn de recunoștință și prețuire pentru faptele eroice provenite din dragostea față de țară, veteranii de război au fost onorați cu diplome și distincții.

,,Astăzi, Baza 95 Aeriană împlinește 102 ani de existență. Unitatea noastră este purtătoarea tradițiilor Centrului de Instrucție al Aviațiunii, înființat la 16 iunie 1920 la Tecuci, fapt ce reprezintă dovada rolului și locului ocupat de aviație pe aceste meleaguri”, a declarat comandorul Ioan Mischie, comandantul Bazei 95 Aeriană.

În încheiere, aeronavele au prezentat onorul din aer, iar de la sol militarii Bazei 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”.

Comunicat de presa


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentUrmarit in Germania pentru comert cu stupefiante, prins in Bacau
Articolul urmatorRomsilva a montat 177 de camere pentru prevenirea taierilor ilegale de lemn. O parte dintre ele au fost instalate in judetul Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.