Băuturile răcoritoare ucid 180.000 de oameni anual

0

180.000 de oameni din întreaga lume mor anual din cauza consumului de băuturi cu conținut ridicat de zahăr, arată un studiu prezentat ieri peste ocean de American Heart Association.

sucuriPotrivit washingtontimes.com, unul din 100 de decese în rândul persoanelor obeze este pus pe seama consumului de răcoritoare dulci. Cele mai multe decese sunt înregistrate în Mexic, spun oamenii de știință, iar cele mai puține – în Japonia, țară care are și cel mai scăzut consum de băuturi răcoritoare pe cap de locuitor. Statele Unite s-au clasat pe locul 3 în clasamentul negativ. Cu toate acestea, 78% dintre decesele legate de consumul de băuturi dulci sunt atribuite țărilor mai puțin dezvoltate.

Datele utilizate de cercetătorii americani fac parte dintr-un studiu mai amplu realizat de Organizația Mondială a Sănătății în 2010. Potrivit acestuia din urmă, dintre persoanele care au decedat în 2010 în urma consumului excesiv de băuturi răcoritoare, 132.000 aveau diabet, 44.000 sufereau de boli cardio-vasculare și 6.000 de cancer.

Faptul că trei sferturi dintre decese au survenit în urma diabetului sugerează că „reducerea consumului de băuturi îndulcite cu zahăr reprezintă un pas important în scăderea ratei decesului cauzat de diabet”, a declarat Gitanjali Singh, coautor al studiului, într-un interviu citat de usatoday.com.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.