Barurile și discotecile din mediul rural, luate la verificat de politisti

0

Polițiștii băcăuani au constatat 13 infracțiuni, au prins 14 suspecți și au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale,  în cadrul unor acțiuni desfățurate în mediul rural, în zona barurilor și discotecilor.

 

Peste 100 de polițiști și 30 de jandarmi au acționat, în perioada 06-07 aprilie a.c., în județul Bacău, în zona barurilor și discotecilor din mediul rural, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și penală, care aduc atingere siguranței cetățenilor, ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au verificat 31 de baruri și discoteci, au constatat 13 infracțiuni și au prins 14 suspecți și un bărbat care se sustrăgea executării pedepsei cu închisoarea. Totodată au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, dintre care 61 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și 34 pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

În urma verificărilor efectuate la un disco-bar din comuna Răcăciuni, polițiștii au stabilit că pentru muzica difuzată muzică în scop ambiental se foloseau fonograme pirat în format electronic, descărcate de pe internet.

În cauză s-a intocmit dosar penal conform Legii nr. 8/1996 – republicată,  privind dreptul de autor si drepturile conexe.

 

Au fost depistaţi B. Ştefan, de 24 de ani şi L.  Mihai, de 20 de ani, ambii din comuna Dofteana, care au provocat şi participat la scandal în zona discotecii din satul Bogata, comuna Dofteana.

Față de cei doi s-a luatmăsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de  200 lei fiecare.

 

Într-un bar din comuna Dămienești polițiștii l-au depistat G. Florin, de 25 de ani, din Bacău, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Roman.

Cel în cauză are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1,2 ani pentru sâvîrșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere și a fost încarcerat la Centrul de Reținere șiArestare Preventivă al IPJ Bacău.

 

Într-o discotecă din comuna Huruiești, polițiștii l-au depistat pe S. Gheorghită, de 25 ani, din aceeași comună, care avea asupra sa un cuțit cu lama retractabilă.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port, fãrã drept, în locuri  şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tãiere, împungere sau lovire

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.