Barrier a finalizat investiția de 6,5 milioane euro în extinderea capacității de producție a fabricii din Bacău

0

Barrier, unul dintre cei mai mari producători de tâmplărie PVC din România, a finalizat investiția în extinderea capacității de producție a fabricii din Bacău, după ce a obținut integral finanțarea nerambursabilă, de peste 3 milioane de euro, prin intermediul ajutorului de statreglementat de HG 807/2014 și gestionat de Ministerul Finanțelor. Proiectul a fost coordonat cu succes de echipa REI, grup de companii specializat în atragerea de finanțări nerambursabile, aflat în topul celor mai mari firme de consultanță de profil din România.

Barrier a depus proiectul de finanțare pentru sprijin nerambursabil la mijlocul anului 2021, iar pe parcursul lunii iunie a acestui an a obținut ultima tranșă de finanțare, ce îi va permite să acopere cu succes planul de investiții în extinderea capacității de producție tâmplărie PVC a fabricii din Bacău. 

Valoarea totală a investiției în extinderea capacității de producție se ridică la peste 6,5 milioane de euro și vizează dezvoltarea și creșterea randamentului de producție prin achiziția unor utilaje performante și eficiente energetic, ce vor asigura un flux de producție superior. 

Investiția în extinderea capacității de producție a fost un pas firesc pentru noi, ceea ce ne va ajuta la continuarea procesului de dezvoltare al Barrier atât la nivel local, cât și pe plan internațional. Am accesat un grant de peste 3 milioane de euro cu sprijinul REI, care a răspuns mereu cu promptitudine solicitărilor noastre și a celor venite din partea autorităților. Această experiență, coroborată cu planurile noastre viitoare, ne fac încrezători să ne dorim să atragem și alte fonduri nerambursabile, care să ne ajute să dezvoltăm producția de ferestre și elemente de fațadă din aluminiu, precum și retehnologizarea fabricii de sticlă”, a declarat Adrian Gârmăcea, director general Barrier.

Urmare a finalizării investiției și atragerii grantului solicitat, Barrier estimează venituri de peste 11 milioane de euro exclusiv din contribuția noului proiect, în timp ce rulajul estimat pentru acest an, respectiv valoarea consolidată a activității – s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro.

În noua unitate de producție din Bacău au fost recrutați deja 100 de noi angajați, iar în următorii doi ani urmează recrutarea altor 100 de angajați.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.