Bărbat din Bacău condamnat la închisoare pentru că și-a răpit copilul pentru a-și convinge concubina să reia relația cu el

0

Un bărbat din Bacău a fost condamnat la închisoare pentru că și-a răpit copilul ca să își convingă concubina să reia relația cu el. Rudele lui au forțat-o să dea o declarație falsă la notariat, prin care ea își retrăgea plângerea penală, scrie adevărul.

Judecătoria Bacău l-a condamnat în 30 ianuarie pe Georgel Năstruț, un bărbat din localitate, la 4 ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia instanței nu este definitivă. 

Individul a șocat comunitatea din localitatea Satu Nou, județul Bacău, în ziua de 15 august 2021, când a venit la locuința fostei sale concubine, pentru a o convinge să reia relația cu el. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, era sătulă de bătăile și amenințările concubinului său și nu a vrut să se mai întoarcă la acesta.  Furios din cale afară și beat, individul i-a sucit la spate mâna fratelui mai mic al fostei iubite, în vârstă de 11 ani, și l-a lovit cu palmele peste față, apoi s-a luptat cu tatăl acesteia, pentru ca în final să smulgă bebelușul de 10 luni din mâinile bunicii și să fugă cu o mașină în care îl așteptau doi amici. 

Tânăra a sunat la 112 și a anunțat răpirea, iar polițiștii au identificat și au oprit mașina în trafic. Bebelușul a fost dus la Spitalul de pediatrie din Bacău pentru ca medicii să verifice dacă a suferit vreun traumatism, iar seara mama lui l-a luat acasă.

„A transformat bebelușul într-un obiect, folosindu-se de acesta și nicidecum nu a acționat pe baza unor relații naturale de afecțiune. Nu avea hrană pentru copil, nu avea schimburi, nu avea scutece, nu avea medicamente, nu avea nimic necesar. A acționat dintr-un imbold de moment, la beție, dorind să dea o lecție concubinei sale și familiei acesteia, reușind doar să alerteze astfel Poliția județului Bacău, care a emis alerta de răpire copil”, este concluzia instanței de judecată. 

Magistrații au decis că este necesară încarcerarea bărbatului, pentru ca „scopul preventiv și educativ“ al pedepsei să poată fi atins.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.