Banca Transilvania nu mai este bancă românească

0

Banca Transilvania nu mai este bancă românească, după ce a trecut în categoria băncilor cu capital majoritar străin. Un procent de 90% din activele bancare din România sunt deținute de străini. 

Banca Transilvania a devenit în 2011 a treia mare instituție de credit de pe piață în funcție de active. Însă, a ieșit din grupul de patru bănci cu capital majoritar privat românesc și a intrat în categoria băncilor cu capital majoritar străin, scrie Ziarul Financiar.

Schimbarea s-a produs încă din trimestrul al patrulea al anului trecut. Datele cu privire la structura acționariatului publicate de Banca Transilvania  au arătat că străinii au ajuns să dețină 50,62% din capital. Firmele cu capital străin dețin 47,78% din acțiuni, iar un procent 2,84% din acțiuni sunt deținute de persoane fizice străine.

Balanța s-a înclinat în favoarea capitalului străin, după ce acțiunile deținute de către companiile din afară au crescut în anul 2012 cu 2,32%, iar cele ale persoanelor fizice cu 0,63%. BNR a consemnat încă din 31 decembrie 2012, schimbarea de statut a BT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.