Banca Transilvania amana majorarea comisioanelor la operatiunile cu numerar

0

Banca Transilvania a anunțat că amână creșterea comisioanelor pentru operațiunile cu numerar, măsură pe care inițial o planificase să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024. Banca afirmă că nu există vreo legătură între decizia de majorare a comisioanelor și măsurile fiscale adoptate de Guvern. Cu toate acestea, Banca nu a stabilit un nou termen pentru aplicarea acestei măsuri.

Trebuie menționat că anunțul privind majorarea comisioanelor a fost făcut după ce Guvernul a decis prin măsurile fiscale să limiteze plățile cash pentru firme și populație, și să impună băncilor o taxă de 2% pe cifra de afaceri, care va intra în vigoare începând de anul viitor. Analiștii au avertizat că aceste costuri vor fi transferate către clienți.

BT a decis să amâne, pentru moment, orice creștere a comisioanelor la operațiunile cu numerar”, arată un anunț al băncii.

Banca susține că nu există nicio legătură între ajustarea comisioanelor măsurile fiscale anunțate recent (privind limitarea operațiunilor cu numerar).

Măsurile BT au fost discutate și analizate intern cu mult timp în urmă, în condițiile în care timp de trei ani nu au existat majorări, iar costurile de procesare pentru numerar și mentenanța aparatelor folosite au crescut constant”, arată reprezentanții băncii.

Banca Transilvania mai menționează că are printre cele mai mici comisioane la procesarea numerarului, atât în cazul persoanelor fizice, cât și pentru companii. Banca susține că are cea mai mare rețea de ATM-uri din România (1.850, din care peste 1.000 sunt amplasate în localități mici și medii, inclusiv din zona rurală), peste 500 de unități (care aproape toate) procesează cash și o rețea de acceptare formată din peste 120.000 de terminale POS. BT mai transmite că a crescut numărul de bancomate și a menținut numărul unităților care operează cash, în condițiile în care multe bănci au decis să limiteze aceste operațiuni, ajungând astfel să proceseze peste 100 de miliarde de lei anual.

Cu toate că tendința în piața bancară și în lumea civilizată, în general, este de a limita operațiunile cu numerar, BT va continua să susțină un ecosistem puternic de gestionare al banilor românilor, menținând în siguranță tranzacțiile în numerar. Astfel, BT va continua investițiile susținute în capacitățile de procesare a numerarului”, transmit reprezentanții băncii.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.