Baia Mare devine noua „Capitala a Tineretului din Romania”, din 2 mai 2018

Orasul Baia Mare a castigat titlul de Capitala a Tineretului din Romania pentru 2018-2019, intr-o ceremonie care a avut loc, sambata, la Summitul Tinerilor de la Bacau.

Ceremonia de decernare a titlului a avut loc sambata, 11 noiembrie a.c., la Gala Tineretului din Romania, in cadrul Summitului Tinerilor. Evenimentul a fost gazduit de Bacau, actuala Capitala a Tineretului din Romania.

In prezent, programul national Capitala Tineretului din Romania se afla sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, recunoastere care confirma valoarea acestui concept.

„Ne bucuram ca Baia Mare a fost aleasa urmatoarea Capitala a Tineretului din Romania cu #UTurn, conceptul ales de noi. Acest titlu nu este al nostru, ci al tinerilor din Baia Mare si din Romania. Ne vedem anul viitor la Baia Mare, Capitala Tineretului din Romania 2018-2019”, declara Daniel Orza, reprezentant Baia Mare, Capitala Tineretului din Romania

Baia Mare îşi va desfăşura mandatul în perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019. Pe lângă titlul de Capitala Tineretului din România, Baia Mare a câştigat şi premiul în valoare de 50.000 de Euro, oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului național Capitala Tineretului din România. Acest premiu reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului, dar și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

Programul este coordonat de Guvernanta Capitalei Tineretului din Romania – Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Federatia Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT si Banca Comerciala Romana (BCR) – si isi propune sa dezvolte modul in care autoritatile locale colaboreaza cu organizatiile neguvernamentale de tineret si cu mediul privat pentru a pune tinerii din Romania in centrul procesului de dezvoltare urbana.

Sursa: Capitalatineretului.ro

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here