Bacaul va avea doi ministri in „Guvernul Tudose”: Lucian Sova, ministru la Comunicatii si Viorel Ilie la Relația cu Parlamentul

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat miercuri, la finalul ședinței Comitetului Național Executiv, lista validată a noului guvern.

Guvernul Tudose va avea trei vicepremieri — Sevil Shhaideh (PSD), Grațiela Gavrilescu (ALDE) și Marcel Ciolacu (PSD) — fără portofoliu.

Sevil Shaideh rămâne ministru al Dezvoltării Regionale, Florian Bodog — ministrul Sănătății, Tudorel Toader — ministru al Justiției. Adrian Țuțuianu a fost propus să preia portofoliul Apărării.

Din noul cabinet fac parte: Lucian Romașcanu — propus ministrul Culturii și Identității Naționale, Liviu Pop — propus ministrul Educației Naționale, Ionuț Mișa — propus ministru de Finanțe, Carmen Dan — propusă ministru al Afacerilor Interne, Teodor Meleșcanu — propus ministru al Afacerilor Externe, Grațiela Gavrilescu — propusă ministrul Mediului, Lia Olguța Vasilescu — propusă ministrul Muncii și Justiției Sociale, Rovana Plumb — propusă ministru delegat pentru Fonduri Europene, Petre Daea — propus ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Mihai Fifor — propus ministrul Economiei.

Toma Petcu a fost propus ministru al Energiei, Tudorel Toader — la Ministerul Justiției, Răzvan Cuc — la Ministerul Transporturilor, Doina Pană — la Ministerul Apelor și Pădurilor, Lucian Șova — la Ministerul Comunicațiilor, Gabriel Petrea — la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social.

De asemenea, Marius Alexandru Dunca a fost propus ministru al Tineretului și Sportului, Mircea Titus Dobre — ministrul Turismului, Andreea Păstîrnac — ministru pentru Românii de Pretutindeni, Ilan Laufer — ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Viorel Ilie — ministru pentru Relația cu Parlamentul, Victor Negrescu — ministru delegat pentru Afaceri Europene, Lucian Georgescu — ministrul Cercetării și Inovării.

                              Lucian Sova                                                  Viorel Ilie

Viorel Ilie a fost primar al Municipiului Moinești, în perioada 23 iunie 2008 — 13 ianuarie 2017. Este președinte executiv al organizației ALDE Bacău. La alegerile legislative din 11 decembrie 2016, a fost ales senator în circumscripția electorală nr. 4 din Bacău, pe listele formațiunii Alianța Liberalilor și Democraților, fiind validat în funcție la 21 decembrie 2016. Este membru în Comisia pentru Afaceri Europene (de la 22 dec. 2017) și în Comisia pentru dezvoltare și strategie economică (de la 5 ian. 2017). A fost liderul grupului parlamentar al ALDE de la Senat (până la 10 apr. 2017).

Lucian Sova a intrat in politică a intrat în septembrie 1999, în organizația municipală Bacău. O lună mai târziu, a devenit membru în BP al organizației municipale. A fost consilier local, municipiul Bacău între 2000-2002. Din 2010, este vicepreședinte al organizației județene Bacău.

În legislatura 2012-2016, a fost deputat PSD, votat în Colegiul 4 Bacău. A fost membru în Comisia pentru Industrii și Servicii și, din 2014, secretar în comisia pentru Transporturi și Infrastructură. Reales deputat PSD de Bacău în 2016. Este secretar al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.