Bacaul se imprumuta la banci cu 50 de milioane de euro

Primaria Bacau a publicat pe data de 20 ianuarie 2012 , un anunt de intentie privitor la contractarea unui credit in valoare de 150 de milioane de lei(35 milioane de euro) de la BCR. Banii vor fi folositi pentru constructia Spitalului Municipal si pentru refinantarea unui imprumut mai vechi luat de Primarie tot de la BCR.

Consiliul Judetean Bacau a votat un imprumut in banca , care va trebui sa acopera deficitul in finantarea unor investitii din judet. Consiliul va imprumuta aproximativ 60 de milioane de lei care vor fi returnati in 41 de luni. Desi procentul de indatorare este 57,67% mai mare decat limita legala (30 %) , acest credit a fost acceptat intrucat este un imprumut pentru investitii din fonduri europene.

Cu aceste 2 imprumuturi , datoria Bacaului a crescut cu 210 milioane de lei , aproximativ 50 de milioane de euro.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO : Aprobarea bugetul de venituri si cheltuieli al municipiului Bacau pe 2012
Articolul urmatorRepartizarea sumelor pe unitati – Consiliul Judetean Bacau 2012

2 comentarii

  1. Stii ce-mi place cel mai mult ?

    Primaru se bate cu pumnu`n piept ca anul acesta, bugetul este cel mai mare din toti anii, dar observ ca face imprumuturi de 40 de milioane de euro….Sincer cum vine asta? Esti cocos pe spatele bancilor si al bacauanilor ? De ce nu strangi cureaua , de ce „anul asta e anul investitiilor” ? de ce nu anul trecut ? ..sau acu 2 ..3 ani ?

    …pentru ca „anul asta , e an ELECTORAL!!!” …

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.