Bacaul, reprezentat la Forumul Consilierilor Locali de Dorin Chirilescu. Consilierul a moderat un workshop pe teme administrative

În perioada 17-18 iunie 2022 s-a desfășurat la Palatul Parlamentului din București, Forumul Consilierilor Locali, un eveniment în premieră la care au participat aproximativ 300 de aleși locali din toată țara și care l-a avut ca invitat special pe consilierul polonez Robert Grzechnik, consilier local al primăriei Wrocław, ce a prezentat modelul polonez al abordării provocărilor din administrația publică locală.

Bacăul a fost reprezentat de consilierul independent Dorin Chirilescu, care s-a făcut remarcat prin discursul său pe tema „Provocările cu care se confruntă consilierii locali independenți și cei aflați în opozitie, necesitatea schimbării codului administrativ”, acesta fiind invitat de către organizatori să modereze workshop-ul cu tema „Propunere de modificare a codului administrativ pentru consilierii locali” ce a fost susținut în Sala Politică Externă a Palatului Parlamentului.

Consilierul independent Dorin Chirilescu a trecut în revistă provocările cu care se confruntă în activitatea administrativă locală și a prezentat exemple de articole de lege care creează situații paradoxale, ambiguități sau lasă loc de interpretări ce pot genera chiar abuzuri din partea celor care ar trebui să le aplice, împiedicând astfel consilierii locali să își exercite mandatul în acord cu cerințele cetățenilor care le-au acordat votul de încredere.

În cadrul grupului de lucru pe tema modificării Codului Administrativ moderat de către Dorin Chirilescu, consilierii locali prezenți au intervenit cu exemple de probleme cu care se confruntă în exercitarea mandatului și au înaintat propuneri pentru reglementarea mai detaliată a situațiilor generate de ambiguitatea textelor de lege, precum și introducerea de noi sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor enunțate.

Consilierul local independent Dori Chirilescu la Forumul Consilierilor Locali

Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentProcedura la A13 ar putea fi reluata in septembrie iar executia la Focsani – Bacau – Pascani (A7) se va publica in iulie. Benea: Proiectele de infrastructură majoră ale Moldovei şi județului Bacău merg înainte!
Articolul urmatorPalatul Administrativ va fi reabilitat. Consiliul Judetean Bacau si Prefectura au incheiat un protocol de colaborare

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.