Bacaul, pe primul loc in Moldova, dupa cifra de afaceri. Dedeman, Chimcomplex, UMB, Intertranscom dar si alte peste 8.000 de firme au reusit sa produca 8 miliarde de euro, depasind judetul Iasi

1

Potrivit unei analize publicate de Ziarul Financiar, judetele Bacau si Iasi au reusit sa produca peste 60% din cifra de afaceri din regiunea Moldovei. Datele au fost extrase dintr-un raport dezvoltat de B2I app pentru platforma confidas.ro. Împreună, cele două judeţe însumează o cifră de afaceri de aproape 80 de miliarde de lei, adică 60% din businessul total al Moldovei de 130 mld. lei.

Totusi, judetul Bacau se afla pe primul loc in Moldova, dupa cifra de afaceri. Sigur – mare parte cifra de afaceri totala a fost realizata de 4 companii : Dedeman, Chimcomplex, UMB si Intertranscom. Astfel, judetul Bacau reuseste sa intreaca judetul Iasi – avand o cifra de afaceri in 2021 de 39.8 miliarde lei ( ~ 8 miliarde euro ) – fata de Iasi, care a avut 37.1 miliarde lei.

Cifre de afaceri in 2021, pentru cele mai mari companii din Bacau:

Dedeman – 10 miliarde lei

Chimcomplex – 2.2 miliarde lei

Spedition UMB si Tehnostrade – 2.5 miliarde lei

Intertranscom Impex – 1.7 miliarde lei

Din cele 40 de miliarde de lei produse de firmele din Bacau, peste 16 miliarde au fost realizate de cele 4/5 companii. Restul – de 24 de miliarde lei – au fost realizate de alte 8200 de firme din judetul Bacau. Judetul Bacau are 8274 de firme in care lucreaza peste 80.000 de angajati.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. Ha…..1 loc…..si din taxele de la mliardele astea……c se i vesteste in bc???!!!!………N I M I C A……….se duc la ……canal……oras pierdut…..nu se investeste in el d e l o c……..

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.