Bacaul, pe primul loc in Moldova, dupa cifra de afaceri. Dedeman, Chimcomplex, UMB, Intertranscom dar si alte peste 8.000 de firme au reusit sa produca 8 miliarde de euro, depasind judetul Iasi

1

Potrivit unei analize publicate de Ziarul Financiar, judetele Bacau si Iasi au reusit sa produca peste 60% din cifra de afaceri din regiunea Moldovei. Datele au fost extrase dintr-un raport dezvoltat de B2I app pentru platforma confidas.ro. Împreună, cele două judeţe însumează o cifră de afaceri de aproape 80 de miliarde de lei, adică 60% din businessul total al Moldovei de 130 mld. lei.

Totusi, judetul Bacau se afla pe primul loc in Moldova, dupa cifra de afaceri. Sigur – mare parte cifra de afaceri totala a fost realizata de 4 companii : Dedeman, Chimcomplex, UMB si Intertranscom. Astfel, judetul Bacau reuseste sa intreaca judetul Iasi – avand o cifra de afaceri in 2021 de 39.8 miliarde lei ( ~ 8 miliarde euro ) – fata de Iasi, care a avut 37.1 miliarde lei.

Cifre de afaceri in 2021, pentru cele mai mari companii din Bacau:

Dedeman – 10 miliarde lei

Chimcomplex – 2.2 miliarde lei

Spedition UMB si Tehnostrade – 2.5 miliarde lei

Intertranscom Impex – 1.7 miliarde lei

Din cele 40 de miliarde de lei produse de firmele din Bacau, peste 16 miliarde au fost realizate de cele 4/5 companii. Restul – de 24 de miliarde lei – au fost realizate de alte 8200 de firme din judetul Bacau. Judetul Bacau are 8274 de firme in care lucreaza peste 80.000 de angajati.

Comentarii

1 comentariu

  1. Ha…..1 loc…..si din taxele de la mliardele astea……c se i vesteste in bc???!!!!………N I M I C A……….se duc la ……canal……oras pierdut…..nu se investeste in el d e l o c……..

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.