Bacăul, în topul județelor privind creșterile salariale din ultimul an. Salariul mediu net a ajuns la peste 4.400 lei

0

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) și calculele realizate de Ziarul Financiar (ZF), salariul mediu net în județul Bacău a ajuns la 4.484 lei în februarie 2024. Aceasta reprezintă o creștere impresionantă de 22% față de aceeași perioadă a anului anterior, ceea ce plasează județul Bacău printre județele cu cele mai mari creșteri salariale din România.

În februarie 2023, salariul mediu net în județul Bacău era de aproximativ 3.675 lei. Aceasta înseamnă că în decursul unui an, angajații din Bacău au beneficiat de o creștere salarială medie netă de 809 lei, reflectând o evoluție economică favorabilă și, posibil, o îmbunătățire a condițiilor de muncă și a investițiilor în județ.

Pentru a înțelege mai bine contextul economic și fiscal, este util să analizăm și salariul mediu brut. Deși datele exacte pentru salariul mediu brut în județul Bacău nu sunt prezentate în grafic, de obicei, salariul mediu brut este cu aproximativ 40-50% mai mare decât cel net, datorită contribuțiilor sociale și impozitelor. Astfel, estimativ, salariul mediu brut în Bacău ar fi în jur de 6.300 – 6.726 lei.

Creșterea salarială de 22% plasează Bacăul printre județele cu cele mai mari creșteri, alături de județele Mehedinți și Călărași. În comparație, județe precum Harghita și Covasna au avut creșteri de doar 8%, respectiv 12%.

Sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.