Bacaul, in topul judetelor cu cele mai mari si puternice companii din Romania

3

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Fina nciar, judetul Bacau se afla pe locul 10, in topul judetelor cu cele mai mari companii din Romania. Astfel, in Bacau sunt 21 de astfel de companii. Printre ele putem aminti cateva: Dedeman, Chimcomplex, Spedition UMB, Nitramonia, Intertranscom, Agricola, Simba sau Agricultorul.

In 21 de judete din Romania sunt cel mult 9 companii de talie mare inregistrate, cu exemple precum Gorj, Mehedinti, Ialomita, Salaj, Vrancea sau Vaslui cu una sau doua firme in top 1.000. La polul opus, top 3 ca reprezentare, daca nu luam in calcul Capitala, este format din Ilfov, Timis si Brasov.

Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a precizat ca fara acesti antreprenori nu putem discuta de o dezvoltare durabila a judetului nostru. Mai mult, Ivancea spune ca Bacaul este un pol antreprenorial in Moldova – avand cele mai multe companii de talie mare din zona Moldovei:

Întotdeauna am spus, şi am acționat în conformitate cu acest crez, că administrația locală trebuie să fie un partener al mediului antreprenorial, nu un obstacol în calea dezvoltării afacerilor. Fără aportul întreprinzătorilor privați nu putem vorbi de o dezvoltare durabilă a județului: mă bucur că, potrivit „Anuarului ZF – TOP 1000 cele mai mari companii din România”, județul Bacău este un pol antreprenorial în Moldova, cu cele mai puternice companii din regiune, şi pe locul 10 în țară din punctul de vedere al numărului de firme prezente în topul menționat.

Valentin Ivancea – presedinte CJ Bacau

Nu cred că Ziarul Financiar poate fi bănuit de subiectivism sau părtinire în temeinica analiză făcută. Este, indiscutabil, meritul oamenilor de afaceri din județ că au ținut steagul sus într-o perioadă complicată şi plină de provocări, post-pandemică şi cu un război în imediata noastră vecinătate, dar şi semnul clar că Bacăul este un județ deschis şi frecventabil, propice dezvoltării inițiativelor antreprenoriale, cu o administrație care – nu mă feresc s-o spun – a fost în ultimii 4 ani (şi nu numai!) un partener onest al mediului de afaceri.

Aceasta este, din punctul meu de vedere, relația corectă administrație – antreprenori pentru că doar conlucrând şi sprijnind întreprinzătorii privați în inițiativele & demersurile lor putem asigura baza unei dezvoltări ireversibile pentru municipiul şi județul Bacău. Fără această bază solidă, nu putem construi nimic serios şi de perspectivă!” a transmis Valentin Ivancea – presedinte CJ Bacau

Prefectul Bogdanel a declarat ca oamenii din spatele acestor firme de succes pot inspira oricand decidentii din administratia locala, avand in vedere experienta lor in antreprenoriat:

Lucian Bogdanel – prefect al judetului Bacau

Bacăul este domiciliul unora dintre cele mai puternice companii din România, iar asta demonstrează că în interiorul respectivelor companii există antreprenori vizionari & curajoşi şi oameni creativi, ale căror ingenioase idei pot inspira – oricând – decidenții din administrația publică locală. Cu condiția să existe un dialog onest între cele două părți şi, mai ales, o administrație dispusă să asculte vocea întreprinzătorilor. În ultimii 4 ani, municipiului Bacău i-a lipsit – între altele – tocmai acest dialog profund între primărie şi mediul de afaceri, una din condițiile fără de care – realist vorbind – nu poți construi nimic durabil. Ruptura dintre actualii edili şi antreprenorii locali explică în bună măsură de ce Bacăul mai curând regresează ca oraş, declin pe care trebuie să-l oprim cu orice preț!” a precizat prefectul judetului Bacau – Lucian Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

3 comentarii

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.