Bacaul conduce topul miliardarilor romani, conform Forbes. Ce averi au fratii Paval si Daniel Dines

0

Topul Forbes indică o schimbare în privința celor mai bogați români, iar Ion Țiriac nu mai ocupă poziția de lider. Noul „rege” al averilor în România este acum Daniel Dines, un antreprenor din Onesti – judetul Bacau, de 51 de ani, ale cărui câștiguri s-au majorat semnificativ în anul 2023, propulsându-l în fruntea clasamentului. Averea sa impresionantă atinge acum suma de 2,1 miliarde de dolari.

Ion Țiriac, în vârstă de 84 de ani, recunoscut anterior ca fiind cel mai bogat român, a fost surclasat în acest top, deși deține încă o avere considerabilă de 2 miliarde de dolari. Daniel Dines, co-fondatorul UiPath, o companie de software, ocupă acum poziția de lider în Topul Forbes al celor mai bogați români. Născut în Bacău și în vârstă de 51 de ani, Dines a ajuns la locul 1.456 în clasamentul global al miliardarilor. În 2019, el a devenit primul miliardar român specializat în afaceri cu roboți software.

Fratii Adrian si Dragos Paval – fondatorii Dedeman – au reusit sa stranga impreuna o avere impresionanta de 2.9 miliarde de dolari – Dragos Paval – 1.7 miliarde USD si Adrian Paval – 1.2 miliarde USD.

Dedeman si-a crescut cifra de afaceri cu 10% in 2022, ajungand la venituri de peste 2.2 miliarde euro

Compania bacauana Dedeman – controlata de fratii Adrian si Dragos Paval – si-a continuat ascensiunea, reusind in anul 2022 sa-si mareasca cifra de afaceri cu peste 10%. De la 10 miliarde lei in 2021 au ajuns la 11 miliarde lei in 2022 – ceea ce reprezinta 2.25 miliarde de euro venituri intr-un singur an. Daca ne raportam la profit si acesta a crescut de la 1.6 miliarde lei in 2021 la 1.7 miliarde lei in 2022 – ceea ce reprezinta 340 milione de euro profit.

Investitiile pe care le fac fratii Paval sunt controlate prin compania Paval Holding. Vehiculul de investiții al fraților Adrian și Dragoș Pavăl de la Dedeman a înregistrat în anul 2022 venituri totale de 1,7 miliarde de lei ( 342 milioane euro ) și un profit net de 1,52 miliarde de lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.