Bacăul are Campioană Națională Școlară la Șah Rapid: Lavinia Karis Dogaru

0

Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” organizat de Fundaţia Gambit – Elisabeta Polihroniade în colaborare cu Ministerul Educaţiei, la Hotelul Traian 3* din Căciulata, jud. Vâlcea, în perioada 21-24 Februarie 2024, și-a desemnat câștigătorii la 3 secțiuni: șah rapid, blitz și dezlegări.

Clubul Sportiv băcăuan Academia de Șah Văsâi, legitimat de curând la Federația Română de Șah, a participat cu 3 sportive antrenate de instructorul școlar FIDE. Alexandru Nicușor Văsâi: Ariana-Teodora Timaru (7 ani), Lavinia – Karis Dogaru (8 ani) și Vanessa-Maria Văsâi (9 ani).

Cu această ocazie, clubul și-a prezentat primul echipament de joc, în culorile galben-albastru. Noua campioană națională școlară, medaliată cu aur la șah rapid (15 minute + 10 secunde timp de gândire), secțiunea Fete Under 9, este Dogaru Lavinia Karis – cu o performanță impecabilă: 7 victorii din 7 partide. Antrenorul sportivei, prezent la competiție, a declarat că alături de sportivă nu a privit în niciun moment din turneu clasamentul sau prestația adversarelor pentru că ”nu contează numele adversarei ci următoarea mutare de pe tablă”.

Lavinia Karis Dogaru a strălucit și la secțiunile de șah blitz (3 minute + 2 secunde increment timp de gândire) unde a fost medaliată cu argint (5 victorii din 7 partide) și la concursul dezlegărilor de probleme (15 puncte din 30) unde a fost medaliată cu bronz. Ariana Teodora Timaru, care a făcut primii pași în șah acum jumătate de an, a obținut victorii surprinzătoare împotriva adversarelor mult mai mari (Under 9), învingând-o la blitz chiar pe colega ei de la CS Academia de Șah Văsâi, campioană de la șah rapid – Lavinia Karis Dogaru. Ariana Timaru a terminat competiția pe locul 10 la șah blitz (3 victorii), locul 11 la șah rapid (2 victorii) și locul 7 la dezlegări (10 puncte).

Antrenorul Văsâi a declarat că ”inocența ei creativă și munca pe care o depune zilnic la o vârstă fragedă o poate conduce la un imens succes, atunci când va fi combinată cu maturitate în joc”.

Vanessa Maria Văsâi, câștigătoare a două medalii de bronz și a uneia de argint în 2023, a concurat la o categorie nouă (Under 11), cu adversare mai experimentate, abordând concursul cu determinare, învingând-o pe ocupanta locului 2 de la șah blitz – Teodora Duțescu (de la Cs Sah Club Galati) și remizând cu locul 1 de la șah rapid – Noelia-Alexandra Cristurean (de la Cs Sah Club Potaissa Turda).

Vanessa Văsâi a terminat competiția pe locul 6 la șah blitz (3 victorii), locul 8 la șah rapid (3 victorii) și locul 5 la dezlegări (8 puncte).

Comunicat de presa


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.