Bacaul a fost desemnat Oras European al Sportului

0

Orasul Bacau a fost desemnat „Oraș European al Sportului” pentru anul 2017. Evenimentul a avut loc miercuri seara, la Bruxelles, unde au mai fost desemnate si orasele Bristol (Marea Britanie) și Caligari (Italia).

Titlul, acordat după o evaluare pozitivă a potențialului municipiului, efectuată în urmă cu o lună pe teren, în Bacău, de conducerea ACES, ,”obligă municipalitatea băcăuană să investească în infrastructură, dar și în dezvoltarea programelor sportive pentru toate vârstele”, a declarat, pentru AGERPRES, la finalul festivității, Gian Francesco Lupattelli, președintele „European Capitals and Cities of Sport Federation”, organizația europeană inițiatoare a proiectului.

bacau_sport

„Bacău, respectând standardele noastre, trebuie să-și consolideze și, parțial, să-și restructureze infrastructura sportivă, însă am convingerea că tânărul primar Cosmin Necula și echipa sa vor reuși în acest demers. Îi acordăm credit pentru că orașul are potențial însemnat, în special în plan uman, are voință de a fi cunoscut în lumea europeană”, a mai subliniat președintele ACES.

La rândul său, primarul Cosmin Necula a afirmat, pentru AGERPRES, faptul că Bacău a făcut „cel dintâi pas oficial de responsabilitate publică în Europa, într-o competiție ce va avea vizibilitate la nivelul continentului”.

Va fi o competiție cu noi înșine pentru o stare de spirit pe care Bacău vrea și poate să o dezvolte într-un mod cât mai sănătos pentru populația municipiului”, a mai punctat edilul băcăuan.

În cursul alocuțiunii sale din timpul festivității primarul Necula a precizat că titlul oferit de ACES „nu va fi o tichie de mărgaritar, ci va constitui premizele unui implant serios în creativitate, unul, însă, și de mare responsabilitate”.

„Este un nou început pentru Bacău, iar acest titlu onorant va reprezenta un vector pentru alocarea unui buget mai consistent sportului (…) Avem în vedere alocarea de fonduri substanțiale pentru dezvoltarea proiectelor sportive propuse prin candidatura la titlul european primit, în special pentru refacerea infrastructurii. Dacă anul acesta am avut alocate 10 milioane de lei, în 2017 estimăm să creștem cu cel puțin 30 la sută aceasta sumă”, a precizat Necula.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.