Bacauanul de 18 ani care i-a uimit pe britanici: „Bună, sunt un savant care face rachete”

0

Un adolescent din Bacau a castigat un loc la celebra Universitate Cambridge, la numai doi ani dupa ce s-a mutat in Marea Britanie.

Bogdan Vicol este din Bacau, iar in mai 2017 a ales sa se mute in Marea Britanie. Bogdan are 18 ani și vrea să devină cercetător în ingineria aerospațială. S-a înscris la un colegiu din estul Lodrei – Newham Collegiate Sixth Form Centre, după ce a citit că elevii de aici au câștigat locuri la universitățile de top din Marea Britanie și SUA.

După luni de studii și examene, Bogdan Vicol, care este din județul Bacău, a fost uimit să primească vestea că va merge la renumita universitate.

”Este una dintre cele mai renumite și prestigioase universități din lume. Este suprarealist”, a declarat adolescentul român pentru Daily Mail.

”Părinții mei sunt atât de mândri. Nu cred că aș fi aplicat vreodată undeva dacă nu mergeam la Newham Collegiate. N-aș fi fost încurajat sau nu aș fi știut de unde să încep”, a mai spus el.

Bogdan va studia ingineria aerospațială și aerotermică la Colegiul Gonville and Caius, al Universității Cambridge, din septembrie.

”Sunt pasionat de ingineria spațială și voi studia alături de unele dintre cele mai strălucite minți din lume, iar într-o zi voi putea să spun: ”Bună, sunt un savant care face rachete”. Ar fi ceva…”, a mai spus el.

Sursa: Daily Mail

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.