Bacauanii mai pot astepta. Insula de Agrement nu se va finaliza la timp, nici de aceasta data


Sanse minime sa avem o Insula functionala in acest an

In luna februarie, Primaria Bacau a semnat contractul cu SSPM pentru continuarea lucrarilor ramase la Insula de Agrement. Insula de Agrement a fost deschisa publicului in vara anului 2019. De atunci, stadiul fizic a ramas la 90%, cladirile si Aqua Park-ul fiind nefunctionale.

In aprilie au reinceput lucrarile, iar termenul era de 4 luni pentru finalizare. Suma totala pentru lucrari a fost de 700.000 euro ( 3.498.282,22 lei, inclusiv TVA ). Dupa mai bine de 3 luni, stadiul fizic a ajuns la 92%, iar sansele ca acest contract sa fie finalizat la timp sunt minime, fapt confirmat oficial pentru Bacau.net chiar de Primaria Bacau:

Sunt sanse minime ca lucrarile corespunzatoare contractului de lucrari de la Insula de Agrement sa fie finalizat pana la sfarsitul perioadei contractuale” ne-a transmis Primaria Bacau

Primaria spune ca intarzierile au aparut din cauza unor probleme la obiective aflate in garantie – adica obiective ce au fost realizate in timpul mandatului fostul edil, Cosmin Necula – actual sef la SSPM :

Exista o serie de probleme, care au fost analizate, in ceea ce priveste lucrarile: la obiectivele inca neterminate si la obiectivele aflate in perioada de garantie. Problemele urmeaza sa fie rezolvate de constructor in perioada de contract , respectiv in perioada de garantie.” se mai arata in raspunsul primit de la Primaria Bacau

Primaria considera ca ritmul in care se lucreaza la insula este „sutinut” si spune ca este posibil ca la finalul verii sa fie deschis Aquapark-ul, fara a preciza o data exacta sau aproximativa.

Vineri – 8 iulie – un muncitor spala topoganele

Majoritatea obiectivelor de pe Insula sunt nefunctionale

Majoritatea obiectivelor de la Insula de Agrement sunt nefunctionale. Aquapark-ul, skatepark-ul, peretele de escaladat, sera, biblioteca sau centrul educational sunt inchise sau defecte.

In luna mai, primarul Viziteu anunta ca skatepark-ul a fost construit gresit si urmeaza sa fie reconstruit de la zero :

Din pacate starea de degradare este asa de avansata inca va trebui reconstruit. Proiectul initial nu a fost prea bun, il vom reconstrui sa fie mult mai durabil.” anunta Lucian Viziteu, in mai 2022

Situatia pare sa se fi schimbat. In raspunsul primit de la Primaria Bacau, aflam ca skatepark-ul este in garantie si va fi reparat:

Skatepark-ul se afla in perioada de garantie si urmeaza sa fie reparat” a transmis Primaria, fara a da alte explicatii

Cert este ca din 2019 pana in 2022, atat fostul primar cat si actualul nu au reusit sa finalizeze restul de 10% din lucrari si pare ca forteaza o „reinaugurare” a Insulei spre 2023 – cat mai aproape de alegerile locale.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.