Băcăuanii branșați la sistemul public de termoficare vor primi ajutoare pentru încălzirea locuinței

0

Ajutoarele de căldură vor fi acordate pe baza unei cereri și declarații pe propria răspundere, însoțite de documente justificative, privitoare la componența familiei și veniturile acesteia. Solicitanții sunt obligați să încheie o convenție individuală de plată cu furnizorul de energie termică. Căldura și apa caldă vor fi asigurate de Thermoenergy Group, odată cu intrarea în faliment a CET SA Bacău.

Ajutoarele pentru încălzirea locuințelor vor fi acordate din bugetul local al municipiului Bacău pentru băcăuanii ale căror apartamente sunt branșate la sistemul public de termoficare. Ajutoarele vor fi acordate în perioada 1 noiembrie 2014 – 31 martie 2015, iar beneficiarii lor trebuie să fie domiciliați în Bacău, să încheie convenții individuale de plată cu Thermoenergy Group, respectiv să se încadreze în limitele de venit prevăzute în proiectul de hotărâre ce urmează a fi aprobat de Consiliul Local (CL) Bacău în ședința de luni, 6 octombrie.

Încasările de la populație, la pământ

Deși în ultimii 5 – 6 ani municipalitatea a acordat ajutoare pentru căldură de ordinul milioanelor de euro, situația încasărilor de la populație s-a înrăutățit, culminând cu procente extrem de scăzute raportate în primele luni din 2014 (ianuarie, februarie, martie). Datele economice prezentate de conducerea CET arată că societate de termoficare a supraviețuit în ultimii ani mulțumită banilor obținuți de la Primăria Bacău care, grație ajutoarelor de căldură, a acoperit o mare parte din energie termică facturată de CET.

În primele 3 luni din 2014, de exemplu, procentele de încasare a facturilor de la populație au fost sensibil mai mici de 50 la sută (practic, în 2014, CET nu a încasat nici măcar jumătate din contravaloarea energiei livrate consumatorilor din sistemul public de termoficare). Fără ajutoarele pentru căldură oferite de Primărie, în fond o subvenție publică mascată, societatea de termoficare era de mult în colaps.

7 puncte de preluare a cererilor 

Clienții sistemului public de termoficare pot depune cereri pentru ajutoarele de căldură la 7 centre de preluare a solicitărilor. Acestea au fost organizate la Primăria Bacău, Primăria II (Piața Centrală), Poliția Locală (lângă Autogară), în trei locații aparținând Thermoenergy Group (fostul punct termic 61, lângă Grădinția Crai Nou, lângă Serviciul Public de Evidența Populației, respectiv în spatele magazinului Luceafărul) și la sediul Direcției de Asistență Socială Bacău (str. Ștefan cel Mare).

 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.