Bacauanii ar putea avea acces doar pana la ora 22:00 pe Insula de Agrement. Interzis la trotinete electrice si obligatoriu ca posesorii de caini sa „previna latratul” patrupedelor


UPDATE: Primarul Viziteu a anuntat ca nu va restrictiona accesul pe Insula de Agrement, insa celelalte prevederi raman valabile:

NU se introduce un program de vizitare ! Este un document în lucru (de aceea este și în dezbatere publică) și include o serie de propuneri prin care să ne bucurăm de spațiul public în condiții de siguranță și armonios. NU există intenția de a restricționa accesul. Cu privire la alte reguli care țin de buna conviețuire, cred că e bine sa parcurgem atent textul și să vedem ce ne-ar plăcea să vedem în aceste locuri de agrement, sa ne gândim ce am văzut în alte orașe de la noi și din Vest și să vedem dacă s-ar putea aplica și la noi.” a anuntat primarul Viziteu

––––––––––––

Un regulamentar privind organizarea si functionarea spatiilor de agrement din Municipiul Bacau a fost publicat pe site-ul municipalitatii. Mai multe dintre prevederile aparute in regulament starnesc un val de nemultumiri in mediul online.

Regulamentul este aplicabil pentru Stadionul Municipal Bacău, Complexul Sportiv “Constantin Anghelache”, Ștrandul ”Letea”, Baza Sportivă “Lucrețiu Avram” și a zonei de agrement constituită pe structura Insulei de Agrement.

Propuneri ciudate la #Insula

Primarul Viziteu propune un program cu restrictii la Insula, atat pentru sezonul rece cat si pentru cel cald, astfel :

Program de funcționare:

1 Mai – 31 Octombrie: de la ora 07.00 la ora 22.00
1 Noiembrie – 30 Aprilie: de la ora 07.00 la ora 19.00

Asadar, vara, bacauanii vor fi nevoiti sa paraseasca Insula la ora 22:00. Aceste restrictii au ajuns in mediul online si au inceput deja sa provoacea un val de nemultumiri atat pentru bacauani cat si pentru patronii localurilor din zona Insulei.

Trotinetele electrice sunt interzise in noul regulament de la #Insula. Conform documentului, orice mijloc motorizat are interzis pe insula:

„Este permis accesul pe Insula de Agrement doar a mijloacelor de transport nemotorizate (bicicletă, role, skateboard, trotinetă etc.),si doar copiilor cu varsta sub 12 ,insotite de adulti, cu excepția celor menționate la art. 65 în perioada aprovizionării. Art. 68. Mijloacele de tracțiune animală, scuterele, trotinetele electrice și alte asemenea vehicule sunt interzise” se precizeaza in document

O alta prevedere care a starnit un val de reactii negative este cea referitoare la caini. In regulament, posesorii de patrupede sunt obligati sa previna latratul cainilor:

Deținătorii câinilor au obligația de a lua toate măsurile necesare pentru păstrarea liniștii publice (prevenirea zgomotelor și lătrăturilor)” se mai arata in document

Prevederile, cel putin cele referitoare la caini, par a fi copiate cuvant cu cuvant dintr-un regulament „Privind promovarea detinerii cainilor si stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor de rasă comună sau metisi din municipiul Oradea.”

Regulamentul este pus in dezbatere publica si cu siguranta va suferi modificari pana la adoptarea in forma finala. De asemenea, exista si o petite facuta de viceprimarul Ghinghes, prin care se cere renuntarea la unele prevederi.

Oare domnul primar nu știe că sunt destui băcăuani care înainte de ora 7:00 fie aleargă, fie își plimbă animalele de companie pe Insula de Agrement? Cum le va explica acesta copiilor săi că după ora 22:00 pe timpul verii și după ora 19:00 în sezonul rece nu mai au voie să se plimbe sau să facă mișcare cu prietenii lor pe Insula de Agrement?Sau cum le va explica primarul agenților comerciali de pe Insula de Agrement că după ora 22:00, respectiv 19:00 nu vor mai avea niciun client pe amplasamentele închiriate și pentru care plătesc bani buni la bugetul local? ” a declarat viceprimarul Ghinghes

regulament-insula

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.