Bacauanca Anamaria Vartolomei a castigat Premiul Lumière pentru cea mai buna actrita


Bacauanca Anamaria Vartolomei a fost desemnata cea mai buna actrita din Franta, la gala de decernare a Premiilor Lumieres, pentru rolul din filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan și câștigător al Leului de Aur la Veneția.

Premiile Lumières sunt acordate de presa internațională de film, iar aceasta a fost cea de-a 26-a ediție.

Anamaria a fost câștigătoarea premiului pentru cea mai bună actriță, devansând nume mari din cinematografia franceză, precum Sophie Marceau sau Virginie Efira. De asemenea, L’Evénèment” a fost desemnat cel mai bun film francez al anului 2021. El va putea fi văzut în 2022 și în cinematografele din România.

„L’Evénèment” spune povestea din romanul scriitoarei Annie Ernaux, privind experiența sa din timpul unui avort, pe când avortul era ilegal în Franța anilor ‘60, iar acesta a fost primul rol principal pentru Anamaria. Ea a mai avut o nominalizare la PremiileLumières încă de la debutul în cinematografie, pe când avea doar 12 ani.

De-a lungul timpului, trofeul Lumière pentru cea mai bună actriță a mai fost câștigat de Isabelle Huppert, Fanny Ardant, Audrey Tatou, Marion Cotillard, Kristin Scott Thomas sau Lea Seydoux. La doar 22 de ani, Anamaria Vartolomei este anul acesta, din nou, și una dintre revelațiile Academiei Cesar.

Actriţa Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999 şi a copilărit în satul Plopu (Darmanesti ) din judeţul Bacău până la 6 ani. Părinţii săi emigraseră în Franţa încă de când ea avea 2 ani şi a rămas în grija bunicilor, după care, la 6 ani, a plecat şi ea cu părinţii în Franţa. A descoperit actoria la şcoală şi a debutat la vârsta de 10 ani, la Paris, în filmul „Mica mea prinţesă”, alături de celebra actriţă franceză Isabelle Huppert.

Pe 27 decembrie 2021, Primaria Darmanesti i-a acordat distinctia „Oameni de valoare ai orașului Darmanesti „.

Sursa: culturaladuba.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentMinora de 11 ani, care ar fi traversat neregulamentar, lovita de o masina. Soferul a parasit locul accidentului
Articolul urmatorUn nou centru de testare gratuita COVID19 in municipiul Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.