Bacau: Vanatoare ilegala, incheiata cu moartea unui braconier

0

O vanatoare ilegala, ce a avut loc in anul 2019, s-a incheiat tragic pentru un braconier. Barbatul s-a impuscat accidental in picior si a murit la scurt timp. „Colegii” lui au fost condamnati de justitie.

Curtea de Apel Bacau i-a condamnat definitiv in aceasta luna pe 4 barbati la pedepse cuprinse intre 10 luni si 2 ani si 4 luni de inchisoare, cu suspendare, pentru nerespectarea regimului armelor, braconaj si ucidere din culpa.

Potrivit Adevarul, pe 18.12.2019, patru bărbați au fost protagoniștii unui incident ce avea să se încheie cu moartea unuia dintre ei. În ziua amintită, aceștia au consumat băuturi alcoolice și au decis să organizeze ad-hoc o partidă de vânătoare. Pentru că doar unul dintre ei avea armă de vânătoare, au decis să împrumute alte două arme de vânătoare de la o cunoștință, care avea să fie ulterior pusă sub acuzare, iar apoi au plecat pe un deal din vecinătatea mănăstirii Caraclău (județul Bacău). Au tras mai întâi într-un iepure, dar nu l-au nimerit. Și-au încercat apoi norocul cu un căprior și au reușit să îl împuște.

Au pus animalul în mașina unuia dintre ei și au continuat să verifice zona pentru a continua vânătoarea ilegală.

În momentul în care a spus că a văzut un alt animal, … a ridicat arma apucând-o de ţevi, a tras de ea în sus, moment în care mecanismul de tragere al acesteia s-a declanşat din cauza acţionării accidentale a trăgaciului. Arma fiind încărcată şi neasigurată, s-a descărcat în piciorul său stâng”, explică anchetatorii cum s-a ajuns în situația ca unul din braconieri să se împuște accidenta

Articolul integral pe Adevarul.ro

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.