Bacau: Percheziții domiciliare efectuate de polițiști și infracțiuni constatate la regimul armelor și munițiilor

0

La data de 29 decembrie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au pus în aplicare un mandat de percheziție în comuna Podu Turcului, la domiciliul unui bărbat de 41 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

          În urma percheziției, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, o armă cu aer comprimat, deținută ilegal.

          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

  •  

          La data de 02 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moinești împreună cu cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au fost sesizați de către lucrătorii Direcției Silvice Bacău despre faptul că, în fondul cinegetic din Zemeș se află o persoană care ar avea asupra sa o armă de vânătoare.

          Din primele verificări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că, un bărbat de 70 de ani, din comuna Zemeș, deținător legal de arme ar fi încredințat fără drept, o armă de vânătoare și muniție, fiului său de 42 de ani. Cel din urmă s-a deplasat cu un autoturism, având asupra sa arma și muniție, în fondul cinegetic din Zemeș, unde a fost surprins de lucrătorii Ocolului Silvic Moinești.

          Arma și muniția au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

          Bărbatul de 70 de ani a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în valoare de 10.000 de lei conform Legii nr. 126/2004, totodată fiind dispusă măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

          Cercetările sunt continuate în cadrului unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

  •  

          La data de 02 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău, împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Moinești au depistat în flagrant delict un bărbat de 34 de ani, din comuna Poduri, care deținea ilegal asupra sa o armă neletală și muniție.

          Arma și muniția au ridicate în vederea continuării cercetărilor.

          Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.