BACAU: Inca doua picturi #ZIDART au fost finalizate

#ZIDART isi continua misiunea de a infrumuseta Bacaul, reusind sa realizeze inca doua picturi murale in zona de SUD a orasului nostru:

   

A doua pictură murală a fost finalizată. Wanda Hutira – How to show up even if there’s no one applauding

Am fost învățați să studiem pentru note, să ne purtăm frumos pentru vecini și să ne îmbrăcăm drăguț pentru băieți, când de fapt, tot ce ar fi trebuit să învățăm era să fim noi înșine indiferent de ce spun ceilalți. Este o traumă intergenerațională a familiilor din blocul de Est, unde regimul îi forța pe oameni să mențină aparența perfecțiunii.
Elementele vintage sunt obiectele din trecutul nostru pe care le-am păstrat, dar mesajul este răsturnat pentru toți acei oameni care țin lucrurile în frâu, prezentându-se cu autodeterminare, din adâncul inimii. Aceștia sunt oamenii care reprezintă coloana vertebrală a societății.” se arata in postarea ZIDART despre pictura cu numarul 2, Wanda Hutira

A treia lucrare ZIDART se numeste Unity si este realizata de Andrei Felea:

„Această lucrare este despre percepția umană asupra realității, despre disocierea de propriile simțuri și despre necesitatea de a ne regăsi calea spre unitatea cu noi înșine. Personajele principale au mijloacele de percepție acoperite, ascunzându-se parcă de lumea care le înconjoară. Simțurile umane sunt reprezentate separat și individual adâncind ideea unei fragmentări a nivelurilor existenței.
Pictura reflectă o caracteristică a societății contemporane. Trăim izolați în propriile noastre universuri interioare, sub presiunea unor realități care ne suprasolicită simțurile. Acest instantaneu al condiției umane în lumea de azi are menirea să ne atragă atenția asupra disonanțelor care ne separă de noi și de tot ceea ce ne înconjoară și asupra nevoii de armonie și sincronicitate dintre percepție și realitate. În fundal textura “amprentei umane” este plină de culoare sugerând speranța că umanitatea este capabilă de a face față acestor provocări.
În ciuda conștientizării problemelor cu care ne confruntăm, artistul are încredere în abilitatea oamenilor de a-și depăși propriile limitări.” au precizat organizatorii #Zidart

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here