BACAU: Dureri de spate? Avem Solutia!

0

Dureri de spate? Avem solutia! Pentru rezolvarea durerilor de spate este esentiala folosirea fizioterapiei, kinetoterapiei si masajului terapeutic.

Cauzele durerii de spate sunt multiple, dar e ingrijorator ca 90% din populatia lumii, trece cel putin o data in viata printr-un episod de durere de spate. Cifrele din statistici sunt semnalele de alarma care ne atrag atentia ca preferam din ce in ce mai mult viata sedentara, ca preferam televizorul sau computerului miscarii in aer liber si sportului.

Fie ca vorbim de afectarea muschilor sau ligamentelor spatelui, fie ca e vorba de o deplasare mica a discului intervertebral sau chiar o hernie de disc, de artroza, fie ca sunt implicati nervii plexului lombar, toate acestea sunt cauze clare ale durerii de spate.

Cum se rezolva aceasta problema ?

Tratamentul durerii de spate tine intotdeauna cont de cauzele, stadiul si intensitatea durerii. El presupune  reducerea durerii,  reducerea inflamatiei,  relaxarea musculaturii contracturate,  recuperarea pozitiei corecte a coloanei si corpului,  prevenirea complicatiilor.

Specialistul este cel care stabileste metodele de tratament, iar acestea sunt variate si se combina impreuna intr-o schema gandita pentru fiecare pacient in parte:

  • Kinetoterapia – care urmareste relaxarea musculaturii contractate, stimularea circulatiei sangvine, tonifierea muschilor care sustin coloana, cresterea tonusului general prin stimularea secretiei de endorfine;
  • fizioterapia – o metoda usor de aplicat, neinvaziva si fara reactii adverse, care foloseste curentul electric;
  • masajul terapeutic – cu rol important in combaterea durerii de spate prin relaxarea musculaturii si stimularea circulatiei

Cum poate fi prevenita reaparitia durerii de spate?

Trebuie sa facem miscare in mod regulat si trebuie sa evitam pozitia indelungata pe scaun. E bine sa se verifice inaltimea scaunului de lucru si a biroului, astfel incat coloana sa aiba o pozitie fiziologica , iar musculatura sa fie relaxata. E important sa purtam incaltaminte comoda.

TERAPIE ON THE GO este un concept inovator in Bacau care face diferenta intre clasicele centre de masaj si un masaj profesionist de care se poate beneficia direct la locul de munca , la domiciliu sau la diverse evenimente. Va putem ajuta atat cu masaj de relaxare la domiciliu si birou, cat si cu masaj terapeutic, fizioterapie, kinetoterapie si terapia tecar.

Pentru programari asteptam telefonul dumneavoastra la numarul de telefon +4 0721 120 220 sau ne puteti scrie pe adresa terapieonthego@gmail.com. Mai multe detalii despre noi puteti gasi pe site-ul https://terapieonthego.ro/ sau pe pagina noastra de facebook https://www.facebook.com/TerapieOnTheGo/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.