Bacau: Acțiune a polițiștilor de la economic. 16 amenzi aplicate, in valoare de peste 14.000 lei


La data de 10 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, pe raza judeţului.

        Polițiștii au verificat 25 de entităţi economice, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 16 sancţiuni contraventionale, în valoare totală de 14.500 de lei și au confiscat 1.100 de lei, numerar, reprezentând contravaloarea produselor comercializate şi nefiscalizate.

         Exemplu:
         Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unui operator economic din Bacău, ce avea declarat ca obiect de activitate comerţ cu amănuntul, cu vânzare predominantă de produse nealimentare, s-a constatat faptul că, operatorul economic a comercializat produse fără a fiscaliza în casa de marcat electronică fiscală, respectiv fără a evidenţia în actele contabile ale societăţii, suma de 440 de lei. În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 10.000 de lei, dispunându-se totodată şi confiscarea sumei de 440 lei, reprezentând venituri nefiscalizate.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.