Bacău: 26 de incidente și 7 dosare penale în ziua alegerilor locale și europarlamentare

0

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral, în județul Bacău.

Au fost semnalate 26 de incidente în legătură cu procesul electorale. Dintre acestea 3 nu s-au confirmat, iar 3 sunt în curs de verificare.

Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, din care 2 amenzi în valoare de 1.000 de lei și un avertisment.
Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 7 posibile infracțiuni.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic până la această oră, au fost verificate 409 persoane cu 368 de autovehicule, fiind aplicate 106 sancțiuni contravenționale și constatate 4 infracțiuni.

Exemplu:
Aflat în misiune de asigurare a ordinii publice la o secție de votare din municipiul Bacău, un jandarm a intervenit pentru acordarea unor măsuri de prim-ajutor în cazul unei femei de 79 de ani, care se afla în fața secției de votare și căreia i s-a făcut rău.
Jandarmul a solicitat imediat prezența unui echipaj medical și a acordat primele îngrijiri bătrânei, până la sosirea ambulanței, fiind sprijinit și de alți cetățeni cu spirit civic aflați în fața secției de votare.

Persoana a fost preluată de ambulanța SMURD, în stare conștientă, fiind evaluată medical și transportată la spital.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Bacău continuă menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.