Bacau: 11 catei au fost salvati de politistii de la Biroul pentru Protectia Animalelor


Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe raza comunei Parincea au fost abandonate 11 exemplare canine din rasă comună.

          La fața locului, polițiștii au identificat 11 exemplare canine cu vârstă de aproximativ 7-10 zile.

          În urma verificărilor efectuate, medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor a constatat faptul că, exemplarele canine se află într-o stare de pericol întrucât nu-și pot asigura termoreglarea și nici hrănirea sau stabilirea unui sistem minim al imunității necesar supraviețuirii, ocazie cu care s-a procedat la emiterea unui ordin de plasarea în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile.

          Exemplarele canine au fost transportate la o asociație de profil din orașul Comănești, fiind acceptați, hrăniți și îngrijiți de către o cățelușă din cadrul adăpostului.

Polițiștii atrag din nou atenția asupra obligativității sterilizării exemplarelor canine de rasă comună deținute de cetățeni, persoane fizice sau juridice. Nerespectarea acestei prevederi este sancționată de art. 13^2 din OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPrimaria Bacau a depus cerere de finantare pentru 15 statii de incarcare pentru masinile electrice
Articolul urmatorFOTO | Grav accident pe E85, in aceasta dimineata. Doua persoane au murit si alte doua au fost ranite

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.