Bacalaureatul olimpicilor : doar 34,2% promovabilitate; cea mai mare medie 9,90


Doar 34,2% au promovat sesiunea bacalaureatului pentru participantii la olimpiade si competitii internationale. Dintr-un total de 880 de candidati inscrisi, s-au prezentat 877 iar 300 dintre ei au fost declarati admisi.

Din examen au fost eliminati 25 de candidati, care au fost prinsi având asupra lor fituici sau telefoane mobile.

„Tentativa de frauda a fost descoperita atât cu ajutorul camerelor de supraveghere din salile de examen, cât si cu cel al profesorilor supraveghetori care si-au facut datoria”, a informat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Vineri, 1 iunie, vor fi solutionate contestatiile si vor fi afisate rezultatele finale.

„Am întrebat la minister care a fost promovabilitatea anul trecut, la aceeasi sesiune speciala pentru candidatii aflati în diferite loturi largite pentru concursuri. Mi s-a spus ca, desi nu exista o situatie, promovabilitatea a fost de 99%”, a mai spus Stelian Fedorca.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, cea mai mare medie obtinuta de vreun olimpic este de 9,90, la polul opus fiind media 1,63.

Sesiunea speciala a bacalaureatului s-a desfasasurat la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” si Colegiul Tehnic de Comunicatii „Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacau, iar la examen s-au înscris 921 de liceeni aflati în proceduri de selectie sau pregatire pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internationale pe discipline, cât si la competitii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Afisarea primelor rezultate era prevazuta pentru data de 31 mai (pâna la ora 18.00), iar depunerea contestatiilor va avea loc în cursul aceleiasi zile, în intervalul orar 18.00 – 22.00.

Vineri, 1 iunie, vor fi solutionate contestatiile si vor fi afisate rezultatele finale.

 

Sursa: mediafax.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAccident pe strada Garii din Bacau
Articolul urmator7 masini noi pentru pompieri

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.