Bacalaureatul olimpicilor : 20 de elevi eliminati pentru copiat in Bacau


ISJ Bacau a declarat luni, 28 mai 2o12, ca 20 de elevi au fost prinsi de catre profesori in timp ce incercau sa copieze : 15 dintre acestia aveau asupra lor fituici in timp ce 5 au fost prinsi cu telefoanele mobile.

„În toate cele 20 de cazuri candidaţii au fost prinşi de către profesorii supraveghetori pe timpul derulării examenului. Evident, funcţionează şi sistemele integrate de supraveghere video în ambele centre, astfel încât această sesiune specială a bacalaureatului să se desfăşoare în condiţii optime, înlăturând astfel orice suspiciune de fraudare”, a declarat, luni, inspectorul general interimar al ISJ Bacău, Teodora Craus, citat de Mediafax.

Tot de la prima probă scrisă a sesiunii speciale a bacalaureatului destinată elevilor olimpici au absentat doi liceeni.

Cei 20 de elevi erau olimpici la discipline sportive, a declarat Isabela Adam, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, pentru România TV.

Sesiunea specială a bacalaureatului se desfăşoară la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacău, iar la examen s-au înscris 921 liceeni aflaţi în proceduri de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Probele scrise au loc după următorul calendar: 28 mai – limba şi literatura română, 29 mai – proba obligatorie a profilului, 30 mai – proba la alegere a profilului şi specializării, 31 mai – limba şi literatura maternă. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 – 22.00. Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

Sursa : rtv.net


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAccident pe strada Razboieni
Articolul urmatorUn barbat din Bacau a ajuns la spital, dupa ce a fost lovit de clopotul bisericii

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.